Schrappen ochtendshow leidt tot rechtszaak tussen deejay en radiostation

Een radiodeejay is Duitsland was het niet eens met de beslissing van zijn werkgever om zijn ochtendshow op de radio stop te zetten en stapte daarom naar de rechter. Afgelopen week stonden beide partijen voor de arbeidsrechter om het geschil op te lossen.

Foto: video still

Eind april besloot Antenne Niedersachsen na ruim twee jaar de stekker te trekken uit de ochtendshow met Dominik Schollmayer (40) en Timm ‘Doppel-M’ Busche (47). Het station wilde af van personality in de ochtend en meer een ochtendshow gebaseerd op feiten en nieuwtjes en met een man en een vrouw. Daarom werd eerder deze maand een nieuwe ochtendshow gepresenteerd met Stefan Flüeck en ‘Verkehrs-Kaí’ Jürgens. In augustus wordt het team verder uitgebreid met Danica Großer.

Met Schollmayer bereikte Antenne een akkoord over een nieuwe plek. Hij gaat vanaf september de dagelijkse middagshow presenteren. Met Busche liepen de onderhandelingen echter een stuk stroever. Advocaten van beide partijen kwamen er onderling niet uit. En daarom stonden de deejay en de radiozender bij de arbeidsrechter, zo meldt de Wolfsburger Allgemeine.

Achter z’n rug om
Busche is niet blij dat hij van de ochtendshow gehaald is. “Dat is achter mijn rug om besloten zonder enig overleg”, verklaarde de deejay bij de rechter. Ook vindt hij het bedrag dat Antenne hem ter compensatie aanbied te laag. De deejay meent dat zijn reputatie geschaad wordt.

Grote vraag was dan ook of Busche bij Antenne Niedersachsen in dienst was als deejay of als deejay van de ochtendshow. Drie uur lang werd hierover gediscussieerd, maar ook over een vertrouwensbreuk en luistercijfers.

Uiteindelijk is er toch een schikking gekomen tussen beide partijen. En het is een tamelijk bijzondere: Busche mag na een jaar verlof terugkomen bij Antenne Niedersachsen. Niet meer als deejay, maar als hoofd programmering, de functie waarmee hij in 2018 bij de zender binnenkwam. Momenteel is Nicola Maßmann plaatsvervangend hoofd programmering. [RadioWereld.NL]