Marco Borsato maakt een ‘comeback’ op Radio 538

Op Radio 538 klonk deze week weer muziek van Marco Borsato. In de ochtendshow werd een nummer van de zanger gedraaid, wat direct tot een flinke discussie leidde op de radio.

Foto: Radio 538

Sinds de aangifte in december 2021 tegen Marco Borsato wegens vermeend seksueel misbruik van een destijds minderjarig meisje, is zijn muziek zeer zelden, of zelfs helemaal niet meer te horen op de landelijke radiostations. Ruim anderhalf jaar later loopt het onderzoek nog steeds en is het onzeker of de zanger ooit vervolgd zal worden.

Nadat presentator Tim Klijn het nummer ‘Hef Je Glas‘ startte in ‘De 538 Ochtend’ tussen 06.00 en 10.00 uur, ontstond er een discussie tussen de radiopresentatoren tussen Tim Klijn, Rick Romijn, Niels van Baarlen en nieuwslezeres Florentien van der Meulen.

Rick is van mening dat de muziek van Marco nog steeds gedraaid kan worden. “Marco Borsato is ergens van beschuldigd, maar er is nog helemaal geen veroordeling, geen bewijs. Misschien komt dat wel, misschien ook niet. Maar Marco Borsato is nu volledig geboycot voor de rest van zijn leven. Zijn carrière is verwoest, zijn huwelijk is verwoest. Alles is eigenlijk verwoest. Zolang hij niet veroordeeld is, kunnen we zijn muziek gewoon blijven draaien.

Tim Klijn: “Hij is nu nog niet veroordeeld en volgens mij begint het er steeds meer op te lijken dat dat ook niet gaat gebeuren, dus zolang het niet zo is…” Niels: “Laten we gewoon afspreken, zolang er geen veroordeling is, dan kunnen we hem gewoon draaien, punt.

Het is niet bekend of de luisteraars van Radio 538 de muziek van Borsato weer accepteren op de radio. Eerder dit jaar zond het station de 90s Top 538 uit en daarin stonden meerdere hits van de artiest. Enkele weken later zond Sky Radio de Sky Top 1000 uit en daarin was Borsato niet te vinden. [RadioWereld.NL]

2 reacties

  1. Die hebben zeker geen minderjarige kinderen denk ik dan, mochten de beschuldigingen waar zijn.
    Afgelopen vrijdag was hij ook te horen op NPO Radio 5 helaas, dus loopt Radio 538 weer hoog van de toren te blazen. Hij was immers allang terug op Nederlandse Radio.

  2. Er is geen bewijs.al die vooroordelen om iemand kapot te maken.bah.
    Ik hou van zijn muziek en Ben blij dat radio 5 regelmatig zijn muziek laat horen