Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio Tour de France vanaf zaterdag weer 3 weken lang op NPO Radio 1

Zaterdag gaat de 110e editie van de Tour de France weer van start en dat betekent dat ook Radio Tour de France weer de lucht in gaat via NPO Radio 1. Ook dit jaar tekenen Henry Schut en Robbert Meeder voor de presentatie.

Le Grand Départ van de Tour de France 2023 vindt dit jaar plaats in Baskenland. Met direct twee heuvelraces in het eerste weekend gaat deze editie van de Tour spectaculair van start. Verder koerst de Tourkaravaan door alle bergketens van het Franse vasteland, de Alpen, de Pyreneeën, de Jura, de Vogezen en het Centraal Massief om op zondag 23 juli te finishen op de Champs-Élysées in Parijs.

Tourflitsen, chansons en goede verhalen. Ook dit jaar schijnt tussen 14 en 18.30 uur de Franse zomerzon op NPO Radio 1 via Radio Tour de France. Vanaf 14 uur neemt Schut, die vorig jaar debuteerde als presentator, twee uur plaats achter de microfoon, waarna Meeder de laatste kilometers van de etappe voor zijn rekening neemt.

Sebastiaan Timmerman volgt de etappe live vanaf de motor, Gio Lippens volgt iedere beweging van de renners en de verslaggevers Steven Dalebout en Edwin Cornelissen zorgen voor de interviews en de achtergrondverhalen.

In de rubriek ‘Pioniers’ is er aandacht voor de renners uit de Tour-geschiedenis die zelf het wiel uit moesten vinden. Singer-songwriter én wielerfanaat Lucas Hamming geeft elke dag zijn muzikale blik op het evenement. En natuurlijk wordt het programma omlijst met de bekende jingles, tunes en de Tourartiest.

Vanwege de herdenking van het slavernijverleden begint Radio Tour de France op de eerste dag pas om 16 uur. Programma’s als ‘Villa BvD’, ‘Geld of je leven’, ‘EenVandaag Radio’ en ‘Nieuws & Co’ gaan tijdelijk met zomerverlof.

Tour de France Femmes
Op de laatste dag van de Tour de France gaat de Tour voor vrouwen van start. De Tour de France Femmes begint dit jaar in Clermont-Ferrand en eindigt op zondag de 30e met een individuele tijdrit in Pau. De route van de Tour de France Femmes 2023 voert door het zuiden van Frankrijk met onder meer een finish op de Col du Tourmalet. Op NPO Radio 1 zijn er die week flitsen reguliere programma’s te horen. [RadioWereld.NL]