Presentatie Kabinet-Rutte IV live op NPO 1 en NPO Radio 1

De beëdiging van het Kabinet-Rutte IV op Paleis Noordeinde is maandag (10 januari) – 299 dagen na de verkiezingen voor de Tweede Kamer –  live te volgen via radio en tv. De beëdiging van de nieuwe bewindslieden en de bekende bordesscène met koning Willem-Alexander zijn overdag live te volgen bij de NOS via NPO Radio 1 en NPO 1.

Foto: NOS

’s Avonds zendt de NOS speciale programma’s uit op radio en televisie waarin het nieuwe kabinet wordt voorgesteld.

De beëdiging van het nieuwe kabinet bij Willem-Alexander op Paleis Noordeinde is van 11.00 tot 12.00 uur. Mark Visser presenteert de televisie-uitzending; de toelichting is in handen van Xander van der Wulp.

De uitzending eindigt met de bekende fotosessie op het bordes. Op NPO Radio 1 wordt in de lopende programmering verslag gedaan van de ceremonie.

‘s Avonds volgt een nadere kennismaking met de bewindslieden (20.30-22.00 uur, NPO 1). Het nieuwe kabinet telt, naast premier Rutte, negentien ministers en negen staatssecretarissen. Onder hen zijn relatief veel nieuwe gezichten. Wie zijn ze en wat zijn hun plannen?

Op televisie praten presentatoren Ron Fresen en Saïda Maggé met minister-president Rutte (VVD) en de vice-premiers Sigrid Kaag (D66), Wopke Hoekstra (CDA) en Carola Schouten (ChristenUnie). De overige ministers worden ondervraagd door de Haagse verslaggevers Albert Bos en Nynke de Zoeten. De nieuwe staatssecretarissen worden voorgesteld in videoportretten.

Op NPO Radio 1 is de presentatie tussen 20.30 en 23.00 uur in handen van Lara Rense en Xander van der Wulp. De ministers worden geïnterviewd door de Haagse verslaggevers Lars Geerts en Jorn Jonker. [RadioWereld.NL]