Search
Close this search box.

Hanneke de Jonge nieuwe stem van ‘Met het Oog op Morgen’ (audio)

Hanneke de Jonge is de nieuwe stem van ‘Met het Oog op Morgen’ op NPO Radio 1. Ze volgt Hans Hogendoorn op, die na 48 jaar en bijna 17.000 uitzendingen afzwaait als stem van het radioprogramma.

Foto: video still

Ik ben zo ontzettend vereerd,” zei De Jonge tijdens de bekendmaking “Je stem krijg je, dat is iets heel persoonlijks. Als je die mag delen met de wereld, is dat iets heel moois.

De Jonge is verslaggever voor onder meer Nieuwsuur. Ook werkt ze als voice-over. De Jonge werd gekozen uit 7183 stemmen die via een publiekswedstrijd binnen kwamen. Een jury onder leiding van Oog- en Journaal-presentator Rob Trip maakte eerst een selectie van 170 stemmen; uiteindelijk bleef een shortlist van elf stemmen over. Naast De Jonge behoorden ook onder andere Thekla Reuten en Gijs Scholten tot de kanshebbers.

De jury roemt De Jonge als “een stem waar je iedere avond naar wilt luisteren. Een stem die je er zo uitpikt. Uniek en toegankelijk tegelijk, dat is heel bijzonder. Als zíj praat, dan kun je niet anders dan daarnaar luisteren.

Hoe het begin van Met Het Oog op Morgen voortaan klinkt is hieronder te horen. [RadioWereld.NL]