Zoek
Sluit dit zoekvak.

Staatsbegrafenis Queen Elizabeth live bij NOS op radio en tv

De uitvaart van de koningin Elizabeth II is komende maandag. Het langstzittende Britse staatshoofd in de geschiedenis overleed op 8 september. De NOS zal rechtstreeks verslag doen van de ceremonie op radio en tv. Bij de uitvaart in Westminster Abbey zijn ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix aanwezig.

Foto: Still BBC/NPO

NPO Radio 1
Om 11.00 uur begint op NPO Radio 1 het rechtstreekse verslag van de uitvaart.  De presentatie is in handen van Mark Visser. In Londen zijn de verslaggevers Arjen van der Horst en Jozephine Trehy.

NPO 1
Ook op televisie is een rechtstreekse verslag te zien van de uitvaart op NPO 1. De presentatie is in handen van Jeroen Overbeek. In de studio spreekt hij met onder anderen oud-NOS-correspondent voor het Verenigd Koninkrijk Tim de Wit. Vanuit Londen doen correspondent Fleur Launspach en Gerri Eickhof verslag. Om 18.30 is op NPO 2 ook nog een samenvatting te zien van de belangrijkste gebeurtenissen van de dag. [RadioWereld.NL]