Presentator Hans Goedkoop in TV Monument op NPO 1

In de nieuwste aflevering van TV Monument staat presentator, auteur en historicus Hans Goedkoop centraal. Han Peekel sprak Hans, enkele maanden voor zijn overlijden op 13 december jl., over Han’s carrière. TV Monument is te zien op zaterdag 28 januari om 17.50 uur op NPO 1.

Foto: Hans Goedkoop / Omroep Max

In 2000 werd Hans Goedkoop benaderd door journalist Ad van Liempt, voor de presentatie voor het destijds nieuwe geschiedenisprogramma Andere Tijden. Zes weken voor de eerste uitzending van Andere Tijden liet hij weten het te willen doen.

Naast Andere Tijden presenteerde hij ook het programma ‘De Gouden Eeuw’, een documentaireserie waarin Hans het ‘gewone’ leven ontdekt tijdens de zestiende en zeventiende eeuw in Nederland. En hij maakte de tweedelige serie ‘De Indische Rekening’. [RadioWereld.NL]