Zoek
Sluit dit zoekvak.

Edwin Evers: “Als je binnen drie weken grote chaos wil hebben, moet je mij programmaleider maken”

Edwin Evers denkt dat een toekomstige rol als zenderbaas of programmaleider niets voor hem is. “Als je binnen drie weken grote chaos wil hebben, moet je mij programmaleider maken”, zo grapte hij onlangs in een interview op Radio Oost.

Foto: video still Youtube

Aanleiding was de vraag wat de voormalige ochtendjock van Radio 538 en muzikant zou veranderen aan de regionale omroep. “Ik denk dat ik een redelijk goede radiomaker was, maar dat maakt me nog niet automatisch een goede programmaleider”, analyseert Evers. “Ik heb me altijd bezig gehouden met het maken van radioprogramma’s, maar heb me nooit al te veel bemoeid met het besturen van een compleet station. Dat is echt een andere tak van sport.

Oude sfeer
Onlangs was Evers weer te gast in de ochtendshow van Radio 538, waar zijn oude sidekicks Rick Romijn en Niels van Baarlen samen met Tim Klijn en nieuwlezer Florentien van der Meulen de ochtendshow maken. Een slimme zet volgens Evers. “Ze hebben de oude sfeer weer te pakken. Voor veel luisteraars is dit een redelijk vertrouwd geluid.

Ook gaf Evers aan weer open te staan voor een invalbeurt n de ochtend. “Ik zat daar weer en dan is het net alsof je nooit weggeweest bent. Ik heb zolang met die gasten gezeten en heb weer zo ontzettend gelachen. Dus natuurlijk kunnen ze me daar altijd voor bellen.

Wel wordt dat dan de wekker zetten voor Evers, al denkt hij zelf nooit meer een uitslaper te worden. “Ik word niet meer zo vroeg wakker, maar half acht, kwart voor acht, dan is het wel op.” [RadioWereld.NL]