Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jeroen Pauw doet verslag van aardbevingsgebied in Turkije

In februari werden Turkije en Syrië getroffen door enkele verwoestende aardbevingen. Ruim 50.000 mensen kwamen om; de schade loopt in de vele miljarden. Kort na de ramp werd een nationale Giro 555-actie georganiseerd, die tot nu toe ruim 120 miljoen euro heeft opgeleverd. Jeroen Pauw doet verslag vanuit het rampgebied en kijkt hoe de hulp wordt besteed.

Foto: Giro555

Jeroen Pauw reist naar de zwaar getroffen gebieden in en rond Antakya, Gaziantep en het grensgebied met Syrië en laat zien hoe de wederopbouw vordert en waaraan het hulpgeld is uitgegeven.

Ook praat de 63-jarige presentator Pauw met vertegenwoordigers van de bij de SHO aangesloten hulporganisaties en met bewoners. Die laatsten hebben te kampen met zware lucht- en watervervuiling door het vele verontreinigde stof dat van de enorme open stortplaatsen van aardbevingspuin afwaait.

Ook vertrouwen de mensen hun eigen huizen niet: na de aardbevingen zijn ze vaak instabiel en de angst is dat ze zullen instorten door de kleine aardschokken die in het gebied gebruikelijk zijn. En dan staat ook een koude winter voor de deur. “Pauw in Turkije” is te zien op maandag 11 december vanaf 21.30 uur op NPO 1. [RadioWereld.NL]