Kink twee weken lang in het teken van de Kink 1500

Radiozender Kink is maandagochtend gestart met een nieuwe editie van de Kink 1500, de lijst met beste alternatieve tracks ooit gemaakt. Twee weken lang is de Kink 1500 dagelijks te horen op het station.

Vorig jaar pakte Foo Fighters met ‘Everlong’ de koppositie af van Pearl jam, die de jaren ervoor met ‘Black’ op één stond. Beide nummers staan ook dit jaar in de top 10, alleen op welke positie is nog niet bekend. Luisteraars kunnen namelijk nog stemmen op de top 10.

Met elk 22 tracks zijn Muse en Foo Fighters dit jaar de meest genoteerde artiesten in de Kink 1500. Ten opzichte van vorig jaar zijn er liefst 196 nieuwe titels binnengekomen. De hoogste nieuwe binnenkomers zijn ‘Lost’ van Linkin Park op 116, Stone met ‘Money (Hope Ain’t Gone)’ op 137 en Boygenius met ‘Not Strong Enough’ op 160.

De hoogst genoteerde Nederlandse track is ‘Witch Doctor’ van De Staat – hoe hoog deze track eindigt is afhankelijk van de stemronde voor de top 10. De Staat is met 12 noteringen in ieder geval de meest geliefde Nederlandse band bij de Kink-luisteraars.

De lijst staat ook niet stil: liefst 36 tracks uit de lijst zijn in 2023 uitgebracht. ‘You Really Got Me’ van The Kinks uit 1964 is de oudst genoteerde track.

De Kink 1500 is tot en met vrijdag 3 november dagelijks tussen 6 en 19 uur te horen op Kink. Van 19 tot 3 uur wordt de lijst herhaald, maar wel met andere deejays. [RadioWereld.NL]