Zoek
Sluit dit zoekvak.

3FM-deejays opgesloten in Glazen Huis, Serious Request 2023 van start

3FM is zondag gestart met de jaarlijkse benefietactie Serious Request. Om 20.15 uur werden Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman door de burgemeester van Nijmegen opgesloten in het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Daar maken zij tot en met zondag 24 december 24 uur per dag live radio om geld in te zamelen voor Stichting ALS.

Foto: 3FM/Ben Houdijk

Dat doen de drie deejays onder meer door verzoekplaten te draaien in ruil voor een donatie. De eerste plaat die gedraaid werd, was ’24K Magic’ van Bruno Mars.

Net als vorig jaar mogen de deejays gedurende hun verblijf in het Glazen Huis niet eten. Ook moeten zij hun mobiele telefoon inleveren. Om ze te ondersteunen komen er dagelijks gasten langs in Het Glazen Huis. Ook zijn er live optredens.

Naast Barend, Sophie en Wijnand is er tijdens de Glazen Huis-week weer een rol weggelegd voor de overige 3FM-deejays. Zij trekken het land in langs de acties die worden gevoerd en peilen de sfeer in Nijmegen rond het Glazen Huis.

Veiling
Ook is er weer de jaarlijkse veiling waarbij op 150 unieke items en belevenissen geboden kan worden. Zo staat een huiskameroptreden van Only The Poets al op 1750 euro, terwijl op het in de VIP Dug-out van N.E.C. zitten tijdens hun slotwedstrijd inmiddels al 900 euro geboden is.

Gerard Joling draagt zijn steentje bij door een van zijn onderbroeken in te zetten als prijs bij donatie. Iedere luisteraar die 10 euro doneert via de veilingsite van 3FM maakt kans op de blauwe onderbroek inclusief handtekening van Joling op de rechterpijp.

Foto: video still

Stichting ALS
De opbrengsten van 3FM Serious Request gaan dit jaar naar Stichting ALS Nederland. In Nederland leven zo’n 1.500 mensen met ALS (amyotrofische laterale sclerose), of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500 mensen. Dat betekent dat elk jaar duizenden gezinsleden, vrienden, kennissen, familie en collega’s te maken krijgen met deze mensonterende ziekte. Patiënten is maar weinig tijd gegund, bij ALS vallen de spieren één voor één uit. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog drie tot vijf jaar. Er is daarom geen tijd te verliezen.

Met dit geld kan Stichting ALS onderzoek naar de oorzaak en behandeling financieren, maar ook hulpmiddelen voor mensen die nu ALS hebben. Denk aan een spraakcomputer, als praten niet meer mogelijk is, een opklapbare elektrische rolstoel of een couplesbed waarin ze samen met hun partner kunnen slapen.

Hoe te volgen?
3FM Serious Request is 24 uur per dag te volgen via 3FM, NPO 1 extra (kanaal 81) en via internet. Ook zijn er updates bij NPO 1 en NPO 3. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Er zijn in Nederland 100.000 ouderen die ook wel willen geven, maar wij kunnen niets met de QR.
    Waarom niet een tekefoonnummer er bij vermeldt op de tv zodat we kunnen bellen of een gironummer.
    Of een andere eenvoudige manier, waar wij iets mee kunnen.
    Ik ben zelf ook zo,n ouder iemand (80 jaar) maar geen idee hoe ik nu moeten doneren