Search
Close this search box.

Candlelight-presentator Jan van Veen overleden

Voormalige radio-deejay en presentator, Jan van Veen is op de leeftijd van 79 jaar overleden. Zijn familie heeft dit zondag bevestigd aan persbureau ANP. Jan van Veen is heengegaan na een kort ziekbed aan de gevolgen van ALS.

Foto: Jan van Veen / Easy FM

Jan van Veen verwierf vooral bekendheid als de presentator van het radioprogramma Candlelight. Met zijn kenmerkende zware stem droeg hij liefdesgedichten voor, vaak afkomstig van luisteraars.

De presentator en deejay begon zijn radiocarrière op 1 september 1964 aan boord van de zeezender Radio Veronica, waar hij later zelfs programmaleider werd. Hij verzorgde daar diverse programma’s, waaronder De Gouden Discotheek, Hits uit Zee en de Top 40.

Het programma Candlelight werd één van de langstlopende radioprogramma’s in Nederland. Na zijn periode bij Radio Veronica vond Candlelight een thuis op diverse radiostations, waaronder Radio 3, Sky Radio en 100% NL. In 2019 maakte Van Veen kortstondig zijn terugkeer met het programma op NPO Radio 5. Helaas duurde deze comeback slechts een maand vanwege onenigheid over de invulling van het programma. Vanaf 2020 was hij weer terug op de lokale omroep Easy FM in Almere. Daar was hij tot november 2023 wekelijks te horen. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten


Eén reactie

  1. N groot gemis,,,voor heel veel mensen…ik weet niet waar je nu bent,,,, maar het ga je goed ❣