Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wouter van der Goes draait elke zondag vinylplaten in nieuw programma ‘De Platenzaak’

Radio Veronica-deejay Wouter van der Goes presenteert vanaf 9 juni nog een extra radioprogramma. Vanaf dat moment mag de deejay elke zondagavond vanuit zijn thuisstudio het programma ‘De Platenzaak’ presenteren. Dan draait hij voornamelijk platen uit zijn eigen collectie elpees.

Foto: Mark Engelen / Radio Veronica

Afgelopen dinsdag verklapte Arjan Snijders al in de podcast ‘Dit Was De Radio’ dat Van der Goes een vinylprogramma op zondag krijgt.

Van der Goes: “De elpee is nooit weggeweest maar de laatste jaren is vinyl zelfs populairder dan ooit. Naast de classic albums, wordt bijna alles tegenwoordig op vinyl uitgebracht.

Platen draaien is een compleet andere muziekbeleving dan de digitale opties die we tegenwoordig hebben en de zondagavond is perfect geschikt om die verdieping te zoeken. En uiteindelijk ben ik gewoon een ‘plaatjesdraaier’, dat is wat het is. Ik vind het geweldig dat ook hier plek voor is binnen de programmering van radio Veronica.

Vanuit zijn huis, waar hij zijn hele collectie vinyl-platen bewaart draait Van der Goes elke zondagavond van 22.00 tot 00.00 uur muziek van alle tijden met behulp van twee pick-upspelers.

In het verleden doopte Van der Goes zijn Vrijdaguitzending op NPO Radio 2 al om tot ‘Vinyl Friday’.

Afgelopen maandag startte de deejay al samen met Frank van ’t Hof met een nieuwe middagshow op Radio Veronica. Die is elke werkdag tussen 16.00 en 19.00 uur te horen. [RadioWereld.NL]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *