Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gerard, Rob, Wouter en Frank gaan samen radio maken op Radio Veronica

Gerard Ekdom, Rob Stenders, Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof gaan vanaf september samen radio maken op Veronica. Dit vertelt Arjan Snijders in de podcast ‘Dit Was De Radio’. Het is de bedoeling dat ze op vrijdagen vanaf 19 uur de zender gaan overnemen.

Foto: Elvin Boer

Afgelopen maandag is de nieuwe programmering van Radio Veronica ingegaan, maar die is nog niet helemaal definitief. “In september, als Gerard begint, gaan er toch weer wat dingen schuiven”, aldus Snijders. “Dan wordt de vrijdag de vrolijke vriendenshow. Zo gaat het niet heten, maar ze gaan allemaal lekker muziekjes met elkaar delen en daar enthousiast over doen.

Bij de officiële bekendmaking van de komst van Ekdom, van der Goes en Van ’t Hof werd al benadrukt dat samen met Stenders een vriendengroep herenigd werd op één radiozender. Vanaf komende vrijdag is in elk geval ‘One Night Stenders’ vanaf 22 uur te horen.

Op NPO Radio 2 maakten Stenders, van der Goes en Van ’t Hof in het verleden al regelmatig gezamenlijk thema-uitzendingen op vrijdagavond.

Vinyl
Daarnaast krijgt Van der Goes volgens Snijders op zondagavond vanaf 22 uur een programma met muziek vanaf vinyl. Op NPO Radio 2 presenteerde de deejay jarenlang ‘Vinyl Friday’ op vrijdagavond. Nu gaat hij een vergelijkbaar programma maken op Veronica.

Maandag werd ook al duidelijk dat Van der Goes en Van ’t Hof vier dagen per week in het laatste uur van hun middagprogramma een oude Top 40 behandelen in het ‘Top 40 Hit Archief’. Ook dit deed Van der Goes in het verleden al op NPO Radio 2. [RadioWereld.NL]