Search
Close this search box.

Duitsland: NDR Plus gaat verder als NDR Schlager

De publieke digitale schlagerzender NDR Plus in Noord-Duitsland wijzigt haar naam. Vanaf maandag (1 november) gaat het station verder als NDR Schlager. De nieuwe naam moet duidelijker maken waar het station voor staat.

NDR Plus werd in juli 2016 gelanceerd via DAB+ en internet om liefhebbers van schlagers te bedienen. Tot ruim 15 jaar geleden konden liefhebbers van schlagermuziek terecht bij NDR 1, maar vanwege verjonging draaien zowel NDR 1 Niedersachsen (Nedersaksen), NDR 1 Welle Nord (Sleeswijk-Holstein), NDR 1 Radio MV (Mecklenburg-Voorpommeren) en NDR 90,3 (Hamburg) nu voornamelijk oldies en Duitstalige popmuziek.

De geruchten dat de NDR de naam van haar schlagerzender wil wijzigen gaan al sinds maart, maar zijn onlangs pas officieel bevestigd. Tegelijkertijd met de naamswijziging naar NDR Schlager wil de publieke omroep ook het muziekprofiel aanscherpen en meer Nederduitstalige hits in het programma opnemen.

Als er 1 schaap over de dam is…
NDR Plus is niet de eerste schlagerzender die haar naam wijzigt. Begin dit jaar wijzigde in Beieren al de publieke zender BR Plus de naam in BR Schlager. Daarnaast wijzigde de commerciële zender Radio B2 in maart, via de tussennaam Schlager Radio B2, de naam in Schlager Radio.

Hoeveel luisteraars NDR Plus precies heeft is onduidelijk. Omdat het station geen reclame uitzendt, worden er geen cijfers openbaar gemaakt. [RadioWereld.NL]