Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vlaanderen: Joe doopt themakanaal Lage Landen om in 10 Om Te Zien

Veranderingen in het digitale radio-aanbod van Joe in Vlaanderen. Woensdag is het themakanaal lage landen op DAB+ en internet omgedoopt in 10 Om Te Zien, vernoemt naar het succesvolle tv-programma dat deze zomer terugkeert op VTM.

10 Om Te Zien was van 1989 tot 2008 een muziekprogramma op de commerciële tv-zender VTM gebaseerd op een hitlijst van Nederlandstalige plaatjes. Deze hitlijst werd samengesteld door de verkoop van 10 platenwinkels, verspreid over heel Vlaanderen. Welke platenwinkels dat waren, is tot op heden een goed bewaard geheim. Artiesten die met hun liedje in de top 10 stonden, brachten het nummer dan in het programma.

Omdat steeds meer Vlaamse artiesten in het Engels gingen zingen, hoefden de liedjes na enkele jaren niet meer uitsluitend Nederlandstalig te zien. Later werden zelfs internationale artiesten uitgenodigd als Tina Turner, Kylie Minogue en de Backstreet Boys.

Later keerde het programma vanwege speciale aangelegenheden nog enkele malen terug op tv, maar vaak was dat slechts één aflevering. Begin dit jaar maakte VTM, net als Joe onderdeel van DPG, bekend dat deze zomer acht nieuwe afleveringen van 10 Om Te Zien opgenomen en uitgezonden gaan worden.

Promotiestunt
Als promotiestunt heeft Joe daarom haar digitale themakanaal Lage Landen, gestart in juni 2021, omgedoopt in 10 Om Te Zien. Willy Sommers, presentator van het eerste uur, had woensdag de eer om het station te starten.

Op 10 Om Te Zien zijn de grootste meezingers van vroeger en nu, overwegend Nederlandstalig, te horen, afgewisseld met grappige, opvallende en ontroerende anekdotes van Bekende Vlamingen aan hun 10 Om Te Zien tijd.

Deze unieke anekdotes zijn vanaf dit weekend ook elke zondag tussen 10 en 14 uur te horen in het gloednieuwe programma ‘Tien Om Te Zien Stories’ bij Joe.

Tekst gaat verder onder de video

“Alle nummers van Tien Om Te Zien hebben twee dingen gemeen: het zijn de grootste hits van vroeger en nu én bijna iedereen kan ze van voor tot achter meezingen”, aldus Robin Vissenaekens, channel manager Joe. “Nederlandstalige muziek is trouwens weer helemaal hot. Vanaf vandaag verzamelen we die pareltjes nu speciaal voor onze luisteraars op één zender. En om die zender met glans in te zetten, vonden we het niet meer dan logisch dat onze luisteraars, onze grootste ambassadeurs, vanochtend zélf de eerste plaat konden kiezen. Dat werd ‘Mooi, ’t Leven Is Mooi’ van Will Tura. Meezingen gegarandeerd!

Of het om een permanente of tijdelijke vervanging van Lage Landen gaat, is nog onduidelijk. Radiovisie meldt dat Lage Landen na de zomer gewoon weer terugkeert. [RadioWereld.NL]