*** Evers naar 538 ***

Edwin Evers gaat naar Radio 538. Dit hebben verschillende bronnen in Hilversum gezegd. Het populaire ochtendprogramma ‘Evers staat op’ is vanaf 1 januari 2000 te horen bij 538. Zowel Radio 538 als de huidige werkgever van Evers, de KRO, kunnen het bericht bevestigen noch ontkennen.

Met de overstap is veel geld gemoeid. Evers heeft zich waarschijnlijk voor twee jaar verbonden aan de jongerenzender. Ook zijn producers Kobus Bosscha en Rick Romijn gaan mee naar Radio 538. Het contract dat Evers met de KRO heeft, loopt op 31 december van dit jaar af.

De overstap kan een ware aardverschuiving in het radiolandschap teweeg brengen. Evers stapte op 1 januari 1998 over van Veronica naar Radio 3 FM. Met zijn ochtendprogramma wist hij de daling van de luistercijfers van Radio 3 een halt toe te roepen. Het station klom na de komst van Evers langzaam omhoog uit het dal.

Momenteel kampt Radio 538 met tegenvallende luistercijfers. De verwachting is dat Evers ook hier het tij kan keren. Aan de andere kant kan het vertrek van Evers bij Radio 3 opnieuw een magere periode voor de landelijke popzender inluiden. (M)

    Gerelateerde berichten