Zoek
Sluit dit zoekvak.

Porsius weg bij Holland Media Groep

Topman Pieter Porsius van de Holland Media Groep (RTL 4, 5 en Veronica) stapt op.

Dat heeft HMG dinsdag bekendgemaakt. Over de reden van zijn vertrek wordt niets gemeld. De 52-jarige Porsius lag al lange tijd onder vuur. De ondernemingsraad zegde vorige week geleden het vertrouwen in hem op. Porsius volgde in 1997 H. Boermans op als topman bij HMG. Al snel lag hij overhoop met het personeel, ondernemingsraad en bonden, omdat hij zonder overleg met rigoreuze bezuinigingsplannen op de proppen kwam. Volgens de ondernemingsraad was er een onwerkbare situatie ontstaan binnen HMG door de houding van de president-directeur. Zo zou hij niet goed kunnen communiceren. Porsius werd binnengehaald bij HMG om de winst op te krikken. In 2000 is er een winst van 75 miljoen gulden, voorspelde de nieuwe topman bij zijn aantreden. Dat dit met grote offers van het personeel gepaard zou gaan, bleek korte tijd later. Porsius wilde ruim tweehonderd van de zeshonderd banen saneren en joeg daarmee het personeel tegen zich in het harnas. Verder probeerde hij tevergeefs van het contract met Endemol af te komen. Dat verplicht HMG jaarlijks voor 140 miljoen gulden aan programma’s af te nemen. (ANP / Wannedo)

    Gerelateerde berichten