Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort nieuws op maandag 21 augustus 2000

Goedenmorgen, het is 07.00 uur, dit is het laatste media nieuws op RadioWereld.nl

Nog geen frequenties voor Veronica FM
Eerder deze week melden we dat VeronicaFM waarschijnlijk nieuwe frequenties gekregen heeft in o.a. Tilburg op 103.8 FM. Dit is nog niet zo. “We zijn altijd bezig om ons zenderpark uit te breiden, maar tot op heden zijn er geen FM-frequenties bij gekomen. In de planning staan wel nieuwe FM-zenders waaronder die van Tilburg, maar wanneer deze zenders in de lucht komen kan ik nog niet zeggen”, aldus een woordvoerster van VeronicaFM. [E]

De RadioWereld is nog steeds op zoek naar een 538 watcher, helaas zijn ze niet in staat om dagelijks te luisteren naar elk radiostation. Wie houd ze op de hoogte van alles wat interessant is voor berichtgeving op RadioWereld. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ….natuurlijk, de RadioWereld…

Thorvald de geus was tot en met januari 2000 programma-coordinator van Noordzee FM. Zijn functie werd daarna overgenomen door Elliot Robinson, maar helaas, hij is nu ook vertrokken bij NoordzeeFM wegens verschil van inzicht over de verder te volgen koers.
We kennen Robinson als de zoon van de vermaarde ex-caroline en ex-veronica dj robbie dale. Elliott leerde het vak bij de ierse radiopiraat Sunshine Radio, niet toevallig eigendom van zijn vader, en werkte in de afgelopen jaren voor radio 10 gold, love radio en radio flandria. Het marktaandeel van Noordzee FM was sinds zijn komst geleidelijk gestegen van 4,9% naar 5,9%. Elliot Robinson wordt momenteel vervangen door Daniel Smulders, die nu is aangesteld als programma-coordinator.

IKON radio zendt nu ook in real audio op internet uit. Iedere maandag staan de uitzendingen van de afgelopen week online. Klik hier voor de website

‘Volslagen ouderwets, is het oordeel in de Verenigde Staten over de bezwaren die krantenuitgever PCM maakt tegen de activiteiten van Kranten.com. Op deze website kan via krantenkoppen direct worden doorgeklikt naar artikelen van PCM-kranten. Waardoor PCM advertentie-inkomsten zou mislopen. In de VS ligt het heel anders. Daar betalen kranten ervoor. Lees hier verder

Cultuurverandering bij de AVRO? Gesprek met de dit jaar aangetreden programmadirecteur Ad ’s Gravesande: “Het lijkt wel of er geen lijn in ons beleid te ontdekken is, maar die is er natuurlijk wel degelijk.” Het rommelt bij de AVRO. Lees verder in het NRC

Bezoekers van het gospelrockfestival in Liempde mogen tijdens de concerten meedoen aan het zogeheten crowdsurfen. Eerder deze maand verbood concertpromotor Mojo Concerts nog het crowdsurfen, waarbij mensen al liggend op de menigte naar het podium worden geduwd.

KPN Telecom is ook in het eerste halfjaar van 2000 de grootste adverteerder op radio. Binnen 6 maanden heeft KPN voor ruim 21 miljoen gulden aan radiocommercials besteed.

CRN wordt vanaf 1 oktober opgenomen in het Continue Luister Onderzoek. CRN de organisatie van 11 commerciele regionale radiostations neemt vanaf 1 oktober deel aan het CLO uitgevoerd door Intomart.

Vrijdag was het al weer vier jaar gelden dat Sportkanaal Sport 7 startte, helaas was het voor korte duur.

De Vlaamse Mediamaatschappij, het moederhuis van VTM en Kanaal2, gaat in de nabije toekomst een nieuwe jongerenzender oprichten. Werktitel is Jim TV. Jim staat voor Jong, Interactief en Muziek. Die drie zijn meteen de peilers van het net. De zender moet een duidelijke binding hebben met het internet en moet streven naar een grote interactie tussen kijker en het programma.

Bij Radio 1 is er ruzie omdat BNN ineens meer zendtijd krijgt en daarmee nu meer uren heeft op deze zender dan de Avro. De Avro vindt het onterecht dat vooral zij wordt getroffen door de veranderingen.

Het 23e Flevo Totaal Festival heeft bijna 10.000 bezoekers getrokken, ongeveer 500 minder dan vorig jaar. Dat heeft een woordvoerster van organisator Youth for Christ zondag gezegd. Het vierdaagse jongerenevenement vond dit jaar voor het eerst plaats op landgoed Velder in het Noord-Brabantse Liempde.

De publieke televisienetten krijgen vanaf 4 september een verschillend profiel. Daardoor verschuiven diverse programma’s naar een ander net. Ook krijgt de publieke omroep een eigen beeldmerk. Klik hier voor meer informatie.

Minister Borst (Volksgezondheid) gaat de reclameregels voor geneesmiddelen fors aanscherpen en zal voortaan forse boetes eisen indien deze door fabrikanten overtreden worden. Bij overtreding volgt een fikse boete die wel eens twintig keer hoger zou kunnen uitvallen dan het huidige lage maximum van 10.000 gulden per geval. De nieuwe regels gaan waarschijnlijk per 2001 gelden.

Bekende Nederlanders slapen beroerd. Wie beroemd is, slaapt gemiddeld 20 minuten korter dan zijn onbekende landgenoot. Uitzondering daarop zijn weer de topsporters die juist anderhalf uur per nacht meer slapen. De reden voor het nachtelijk woelen ligt voor de hand. Wie bekend is, heeft vaak een zware baan, veel verantwoordelijkheid en dus meer stress. Lees verder in het Algemeen dagblad

Het heeft even geduurd maar de site van Okay FM is on-line via www.okayfm.nl kan je alle informatie vinden over dit radio station en over het evenement ‘Muziek uit zee’ welke door Okay FM georganiseerd wordt. Ook zijn de uitzendingen van ‘Muziek uit zee’ 30 en 31 augustus te ontvangen bij mede organisator Radio Monique uit IJmuiden. Tevens zal het geluid via de middengolf te beluisteren zijn via ‘The Bells’1584 middengolf.

Het huis is af en de kippen scharrelen rond in de tuin, nu is het alleen nog wachten op de tien bewoners. Die doen op 3 september hun intrede in het Big Brother- huis in Vilvoorde in België . Dit is meteen ook de start van het najaarsseizoen van Kanaal 2, dat helemaal in het teken staat van deze reality-soap.

Nokia Communicator eindelijk op de markt. Een half jaar na de aankondiging op de CeBIT beurs is het eindelijk zover: de eerste Communicator 9110i toestellen van Nokia liggen in de winkel. Het toestel is een gecombineerde gsm / PDA ( Personal Digital Assistant ); je kan er mee surfen maar ook mee Wap-pen.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot morgen maar weer….