Search
Close this search box.

GEEN PROBLEMEN VOOR BUSINESS NIEUWS RADIO OP 1395 AM

BNR-hoofdredacteur Michiel Bicker Caarten ontkent het bericht, uitgebracht door een journalist van de Telegraaf dat de middengolfzender van Business Nieuws Radio op 1395 kHz niet langer gebruik zou kunnen maken van de huidige zendmast. Hij doet dit in een schrijven aan (onder andere) onze nieuwsredactie.

Michiel Bicker Caarten: – Het is correct dat de bouwvergunning van Nozema in de gemeente Montfoort per 21 november is verstreken. (Overigens is de zendvergunning van Verkeer en Waterstaat nog steeds onverminderd van kracht). Maar de gemeente heeft tot vandaag nog geen definitief besluit genomen over de toekomst van de mast. Zij is in een juridische procedure verwikkeld met Nozema, de operator en eigenaar van de mast.

Bovendien is de gemeente een van de gesprekspartners van een speciale bemiddelaar, voormalig staatssecretaris Dick Tommel, die door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat is gevraagd een oplossing te vinden waarmee alle belanghebbenden bij de zendmast vrede hebben. Daaronder zijn: de belangengroepen van de bewoners in de omringende gemeentes, de gemeentes Montfoort, Lopik en IJsselstein, de provincie Utrecht, en het Ministerie zelf. Die gesprekken vinden plaats in een open en constructieve stemming. Het is dus onjuist om te stellen dat de zender op enig moment zal ophouden te werken. (Radiovisie)