Kort nieuws op donderdag 23 augustus 2001

05.00 uur

De commerciële radio-omroepen kunnen voorlopig blijven uitzenden. Staatssecretaris De Vries heeft hun vergunningen met maximaal een jaar verlengd. M. Banga, directeur van Sky Radio en voorzitter van de Vereniging van Commerciële Radio-omroepen, doet wat schamper over De Vries’ besluit: ,,Zo’n tien dagen voor de datum krijg je eindelijk uitsluitsel. Zo ga je toch niet om met een bedrijfstak.” Sky vroeg al in augustus vorig jaar om verlenging van de zendmachtiging.

Net5 herhaalt vrijdagavond de twee gesprekken die Theo van Gogh had met de zondag overleden Sylvia Millecam. Van Gogh sprak met de geliefde comédienne voor zijn tv-reeks Een prettig gesprek. De uitzending vrijdag begint om 22.15 uur.

De aparte kanalen van Canal+ krijgen met ingang van het nieuwe winterseizoen nieuwe namen. De namen Canal+1 en Canal+2 worden vervangen door kleuren (respectievelijk Canal+rood en Canal+blauw). Sport krijgt een plaatsje op het blauwe kanaal. Het derde (breedbeeld)kanaal blijft de naam Canal+ 16/9 houden.

De Vara-televisie zendt komend voorjaar een driedelige dramareeks uit die zich afspeelt tijdens en na de val van Srebrenica. Fictieve figuren spelen hun rol tegen de historische achtergrond. De makers willen geen oordeel geven met hun productie.

NOVA maakt de balans op van de politieke carrière van Wim Kok. In de uitzending komen zijn voormalig persoonlijk medewerker Arend Hilhorst en Jos de Beus, hoogleraar politicologie en PvdA-lid, aan het woord. Over successen en gemiste kansen. Over de invulling die hij geeft aan het leiderschap en hoe daar tegenaan gekeken wordt. Wim Kok: van “staatsrechtelijk monster” tot “de held van ondernemers en de Telegraaf”. Uitzending: donderdag 23 augustus, 22.29 uur, op Nederland 3

Soapactrice Tanja Jess krijgt een filmprogramma bij betaalzender Canal+. Vanaf 6 september gaat ze het programma Avant Première presenteren. Jess is bekend van de soap Goede Tijden, Slechte Tijden en de politieseries Baantjer en Unit 13.

Bij de Wereldomroep wordt redacteur Freek Eland benoemd tot hoofdredacteur, meldt Villa Media. Tot nu toe kende de Wereldomroep alleen een programmadirecteur. Jonathan Marks, die die functie uitoefende wordt nu creatief directeur, met een aangepast takenpakket. De hoofdredacteur krijgt de dagelijkse leiding over de redacties en stuurt de buitenposten aan.

Op vrijdag 7 september om 23.20 uur zendt BNN de special ‘The Making Of Soul Assassin’ uit. De actie-thriller met in de hoofdrollen Skeet Ulrich (bekend uit o.a. Scream en As Good As It Gets), Kristy Swanson (Buffy the Vampire Slayer), Derek de Lint en Antonie Kamerling draait vanaf 23 augustus in de bioscoop. Soul Assassin is één van de duurste producties uit de Nederlandse filmgeschiedenis, vol sensationele actiescènes in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Een mailtje naar de huisarts, het spreekuur via de webcam. Huisarts Robert Mol uit Hoogvliet droomt ervan. Sinds een maand kunnen patiënten hun klachten per e-mail aan hem voorleggen.
Lees hier verder

Vanavond naar de bioscoop en nu al vast op zoek naar informatie en een ticket? Het intikken van www.bioscoop.nl of www.film.nl geeft resultaat, maar de telefoon pakken blijkt de meest handige en snelle oplossing.
Lees hier verder

De commerciële radio-omroepen kunnen voorlopig blijven uitzenden. Staatssecretaris De Vries (Verkeer) heeft hun vergunningen met maximaal een jaar (tot 1 september 2002) verlengd.
Lees hier verder

De bestaande commerciële radiostations zoals Sky Radio, Radio 538 en Classic FM mogen in ieder geval nog een jaar lang op de huidige frequentie uitzenden. Staatssecretaris Monique de Vries (Verkeer) heeft noodgedwongen de vergunningen met maximaal een jaar verlengd.
Lees hier verder

Vier nieuwe gezichten en zeven gloednieuwe programma’s krijgt het TV1-scherm er komend najaar bij. Het eerste net van de openbare omroep heeft zich stevig gewapend voor de concurrentiestrijd.
Lees hier verder

OpenTV, leverancier van software voor digitale televisie, heeft een overeenkomst gesloten met IBM. De PowerPC-chips van Big Blue zijn speciaal bedoeld voor opzetdozen.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.