538 Report

Met de ballen in de boom hebben de verslaggevers Cees en Robin van RadioWereld.nl het laatste nieuws over Radio 538 weer even op een rijtje gezet:

Zo rond de feestdagen is de programmering van 538 een beetje aangepast. De belangrijkste wijzigingen voor deze week lees je natuurlijk in deze editie van het 538 Report.
 
>> Evers Blikt Terug
Aan het eind van het jaar is het voor Evers & Co tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Deze week hoor je alle hoogtepunten van Evers Staat Op uit 2001. Je hoort de grappigste momenten nog een keer voorbij komen en natuurlijk vele akoestische sessies van de artiesten die zijn langs geweest bij Edwin in de studio.
De komende vrijdag zal er in verband met de feestdagen ook geen Live38 zijn.
 
Alvast een blik op de kalender van volgend jaar (onder voorbehoud): 4 januari komt Sita langs en 11 januari Normaal.
 
>> De Eeuwige 100
Morgen (dinsdag) zendt Radio 538 hem weer uit: De Eeuwige 100, de lijst met de grootste popklassiekers allertijden.
Staat Guns N’ Roses met November Rain weer op 1? Of is het Queen met Bohemian Rhapsody eindelijk gelukt om de top over te nemen. En waar staan de klassiekers van Nirvana, Prince en Meatloaf? Je hoort het allemaal eerste kerstdag tussen 10 en 19 uur in de Eeuwige 100.
 
Kun je niet wachten tot morgen, kijk dan op Radio538.nl, want daar kun je de lijst alvast bekijken. En heb je gestemd voor de Eeuwige 100? Luister dan vooral, want wie weet heb jij een “Eeuwige 100-pakket” pakket gewonnen.
 
Aansluitend hoor je tussen 19 en 21 uur al jouw favoriete kersthits in de “Christmas Crackers” met Niels Ho-Ho-Hoogland.
 
Dat wordt dus kerst vieren met de radio op 538!
 
>> De 53N8 Kerstnacht
Ook in de nacht van eerste op tweede kerstdag zorgt 538 ervoor dat het zeker geen stille nacht wordt. In de 53N8 draaien Frank Dane en Martijn Kolkman nog veel meer kersthits. Heb je gestemd voor de 53N8 Kerstnacht? Dan moet je vooral luisteren, want misschien win het het Kerstnacht-prijzenpakket.
 
>> Jaaroverzicht Wanadoo Top 40
Natuurlijk is het aan het eind van het jaar ook weer de gewoonte om een overzicht te geven van de grootste hits van het afgelopen jaar. Vrijdag hoor je tussen 10 en 18 uur het Jaaroverzicht van de Top 40. Halverwege dit jaar meldden we je al dat het Safri Duo met Played-a-life aan top stond in de tussenstand. De vraag is of ze de top hebben weten vast te houden of dat Kylie Minoque met haar plaatje dat je niet meer uit je hoofd krijgt misschien wel op 1 staat.
 
>> Overige wijzigingen en kort 538 nieuws
Tim Klijn was afgelopen week nog steeds bezig met zijn nieuwe huis. Wederom viel Niels Hoogland voor hem in.
Dennis Ruyer moest vrijdagochtend kerstinkopen doen. Andere Dennis (Verheugd) draaide daarom de Greatest Hits.
Door een verkoudheid was Erik de Zwart z’n stem kwijt. Om nou de Top 40 vrijdag geheel non-stop uit te zenden zagen ze bij 538 niet zitten. Daarom was Jeroen Nieuwenhuize opgetrommeld om de enige echte te presenteren. Lindo Duvall verving Jeroen weer in de Top 40 Rebus.
Net als vorig jaar is Jeroen van Inkel ook nu weer op vakantie. Dennis Ruyer zal Rinkeldekinkel overnemen.
 
Volgende week maandag zendt Radio 538 de Grandmix 2001 van “Mastermixer” Ben Liebrand uit tussen 18 tot 21 uur. Als je meer wilt weten over de Grandmix kijk dan even op de site van Ben Liebrand.
 
Afgelopen vrijdagavond hoorde je op 538 de hoogtepunten van Live38. TMF zendt morgen (14-17 uur) nog 1 keer de registratie uit van dit feestje.
 
Afgelopen zaterdag was Froukje de Both te gast bij WeekendRick van Velthuysen. De foto’s zijn te bekijken in het fotoboek op Radio538.nl.
 
Nog meer nieuwe foto’s in het fotoboek op Radio538.nl: Drukwerk te gast bij Evers Staat Op en het Evers Staat Op-team achter de bobslee.
 
Speciaal voor alle hitlijsten-freaks: Zaterdag staat er in de weekendbijlage van De Telegraaf een artikel over het succes van de Top 40.
 
>> Storing Eutelsat
Donderdagnacht om 1 uur hield de Eutelsat het weer eens voor gezien en dat betekende dat de meeste commerciele zenders, waaronder Radio 538, niet meer te ontvangen waren. Al snel werd ervoor gezorgd dat de hoofd-etherzenders (o.a. de 101.2 FM) via een noodvoorziening van signaal voorzien werden. Alleen de RDS werkte niet helemaal meer naar behoren. Ook via de kabel was 538 niet meer te ontvangen. Vrijdagochtend, kort na 9 uur waren de problemen opgelost.
 
>> Radio 538 Powerparty
Er is komende vrijdag nog meer te doen. Dan organiseert Radio 538 de Power Party in de 538 I-Dance te Huizen. Tijdens dit feest draaien Lindo Duvall en Dennis Verheugd alias DJ Devious. Bovendien komt Mark van Dale ook nog even een set verzorgen. Daarnaast zijn er veejay-acts en live acts.
Meer informatie over de Radio 538 Power Party vind je op de site van de 538 I-Dance.
 
>> De Schijven
Alarmschijf: Kate Winslet – What if (nummer 29 in de Top 40)
538 Dancesmash: DJ Melvin – L.o.i.s. (nummer 29 in de Tip Parade en nummer 11 in de Dance Trends)
Meer informatie over de schijven vind je op Radio538.nl.
 
>> De Wanadoo Top 40
Afgelopen vrijdag hoorde je de laatste normale editie van 2001 van de nationale vrijdagmiddag-gebeurtenis: de Top 40.
Dit was de top 3:

1 (1) Gigi D’agostino – L’amour toujours (ex-dancesmash)  
2 (5) PPK – Resurection (ex-alarmschijf en ex-dancesmash)   
3 (2) Sita – Happy (ex-alarmschijf)   
 
Ook de klapperrr van de week was een aantal weken geleden een schijf op 538. Riva samen met Dannii Minogue en “Who do you love now?” kwam nieuw binnen op nummer 20.
 
Rest het ons nog om jullie allemaal prettige kerstdagen te wensen (en niet teveel eten…). Tot de volgende editie van het 538 Report.