Kort media nieuws: vrijdag 5 februari 2002

[12.00 uur, update 16.00 uur]
Goedemorgen.

Afgelopen week kwamen er enkele vragen binnen op de redactie, er zouden testuitzendingen op de satelliet tezien zijn onder de naam van Veronica op 12.344 GHz (H), symbolrate: 27.500 en FEC: 3/4, V-PID: 170.) Het onbekende signaal (zonder geluid) was niet van Veronica, zo liet het station weten.

3FM nieuws: DJ en presentator Eric Dikeb elke morgen te beluisteren op 3FM in ‘Stenders Vroeg’ had afgelopen woensdag een primeur in de uitzending van Hart In Nederland, iets waar hij al vaak over heeft gesproken, maar nu is dan eindelijk de knoop doorgehakt. Woensdag 26 mei is de grote dag want dan staat Eric Dikeb in de Ahoy. Op het podium wel te verstaan. Alles is nog pril op dit moment en de plannen moeten nog uitgewerkt worden. Wel is het al duidelijk dat er naast Eric Dikeb veel collega artiesten zullen gaan optreden om er een groot feest van te maken.

Vanaf zaterdag 2 maart is het weer zover. Dit voorjaar gaan opnieuw acht supergemotiveerde kandidaten de uitdaging van hun leven aan. In het wekelijkse programma ‘Big Diet’, dat wordt gepresenteerd door Robert ten Brink, krijgen vier mannen en vier vrouwen met flink overgewicht gedurende twaalf weken eindelijk de kans hun gewichtsprobleem op een verantwoorde en goed begeleide manier aan te pakken.

Vanaf vrijdag 1 maart brengt de TROS een nieuwe comedyserie op de buis met Pauline Quirke in de hoofdrol. Zij is bekend van de prijswinnende BBC comedy ‘Birds of a Feather’ die negen jaar lang erg succesvol was in Groot-Brittannie. In de comedyserie Spannend speelgoed (oorspronkelijke titel: Office Gossip) draait alles om misverstanden op het werk.

Rechter Ginsburg van het Hof van Beroep in het district Colombia heeft bepaald dat een bedrijf dat in de VS zowel een kabelnetwerk als een televisiestation bezit, niet in overtreding is. De rechter bepaalde bovendien dat de Federal Communications Commission (FCC) de regel die de controle over meer dan 35% van de nationale televisiemarkt verbiedt, moet heroverwegen. Volgens deskundigen maakt de uitspraak de weg vrij voor een nieuwe ronde overnames. Zo zou bijvoorbeeld AOL Time Warner een groot televisiestation als NBC mogen overnemen.

De Britse acteur John Thaw, die de rol vertolkte van norse politie-inspecteur in de tv-serie Inspector Morse, is op 60-jarige leeftijd overleden. Morse is tien jaar te zien geweest op de Nederlandse televisie. Bij de KRO meer over Morse.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket
Aanmelden voor deze neiuwsbrief kan via deze mailinglist

De prijswinnende Nederlandse film Noordeloos wordt herhaald (ma 25 feb, 11:32, Ned. 1, HUMAN). Actrice Juul Vrijdag ontving voor haar rol de onderscheiding ‘beste actrice’ op het filmfestival FIPA in Biarritz

Op gezamenlijk advies van de Regionale programmaraad Leiden e.o. en de Programmaraad Bollenstreek wordt in de gemeenten Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noord-wijkerhout, Oegstgeest, Rijnsburg, Sassenheim Valkenburg, Voorhout, Voorschoten, Warmond en Zoeterwoude het radiopakket per 21 februari 2002 gewijzigd. De radiozenders Radio 192, WDR 3 en Radio Nationaal worden per deze datum nieuw aan het pakket toegevoegd. De zenders Love Radio, WDR 2 en Fresh 102 FM vervallen per deze datum. Radio Nationaal is niet in Katwijk en Valkenburg te ontvangen, vanwege de doorgifte van Kerkradio op deze frequentie.

In de afgelopen maanden hebben de verschillende teams alles op alles gezet om met een perfecte bolide en dito coureurs aan de start te kunnen verschijnen voor de eerste race van het nieuws Grand Prix seizoen. Het is nu bijna zover, want in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 maart zend RTL5 de Grand Prix uit.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

De nieuwe versie van Microsofts Media Player houdt precies bij welke muzieknummers en films de klanten afspelen. Het bedrijf heeft inmiddels verklaard dat het de gebruikers hiervan op de hoogte gaat stellen. De speler creeert een lijst op elke computer, die zou kunnen worden gebruikt door derden. Microsoft heeft echter verklaard de gegevens, zoals die door Media Player 8 worden verzameld, daadwerkelijk gaat verkopen. De mediaspeler is een standaard onderdeel van Windows XP.
Lees hier verder

Met haar 1 meter 50 hoog, weet ze evengoed flink op te vallen. Kylie Minogue weet hoe een menselijke magneet zich dient te gedragen. De Australische zangeres heeft bij de uitreiking van de Brit Awards in Londen woensdagavond niet alleen twee awards gewonnen. Ze wist ook alle aandacht te trekken van mannen, fans, paparazzi en eigenlijk iedereen met ogen in zijn hoofd.
Lees hier verder

Het ANP heeft een belang van 51 procent genomen in Eyeballs, het bedrijf achter de content-syndicator Sitecast.nl. Financiele details zijn niet bekend gemaakt. Het ANP had sinds de oprichting in februari vorig jaar een strategische alliantie met de syndicator. Het persbureau is een van de belangrijkste contentleveranciers van Sitecast, dat is ontwikkeld door OOiPtech en Veritate Technologies.
Lees hier verder

De Hollandse Dagbladcombinatie (HDC) wil dat haar kranten, dertien in totaal, gebruik gaan maken van een centrale redactie. Dat heeft de directie van HDC donderdagmiddag aan de redactie bekendgemaakt. Door de plannen gaan de Gooi- en Eemlander, Dagblad van Almere, het Leidsch Dagblad en Haarlems Dagblad/IJmuider Courant samen met de acht edities van het Noordhollands Dagblad. De Nederlandse Vakbond van Journalisten (NVJ) vreest dat de fusie honderd banen gaat kosten.
Lees hier verder

De Staatsloterij durft het niet aan veertien miljoen euro uit te trekken als hoofdprijs voor de televisieshow The Big Mission. De hoofdprijs blijft beperkt tot een ruimtereis van een half uur of maximaal 500.000 euro.
Lees hier verder

De Engelse quiz The Weakest Link legt de BBC bepaald geen windeieren. Mede door de verkoop van de programmaformule aan het buitenland heeft de exportafdeling BBC Worldwide een recordresultaat geboekt van bijna 281 miljoen euro (171,8 miljoen pond sterling).
Lees hier verder

De Britse componist en zanger Sir Elton John heeft fel uitgehaald naar de muziekindustrie, die hij ,,walgelijk” noemde. De 54-jarige zanger zei voor de BBC-televisie.
Hij vindt de platenmaatschappijen jonge mensen uitbuiten en getalenteerde muzikanten laten vallen om snelle succesjes te scoren met gefabriceerde popgroepjes. Volgens Elton John zijn de meeste van deze acts uiterst matig, maar verpesten ze de kansen voor muzikanten die echt talent hebben. Hij doelde onder meer op groepen als S Club 7, Blue en Westlife, die woensdag alledrie met een Brit Award aan de haal gingen.
Lees hier verder

De Duitse groep Rammstein is 20 mei, Pinkstermaandag, de afsluitende act op de 33e editie van popfestival Pinkpop op het evenemententerrein Megaland in Landgraaf. Pinkpop kent dit jaar optredens van onder anderen Lenny Kravitz, Muse, Macy Gray, Bush, System of A Down en Live.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten