Kort media nieuws: woensdag 18 Sept 2002 [Update]

[08.00 uur]
Goedemmorgen.

Op 1 oktober wijzigt het televisiepakket in het UPC-verzorgingsgebied in Gelderland Oost. In Zevenaar worden BBC2, Kindernet/Veronica en Tell Sell toegevoegd aan het televisiepakket. BBC2 wordt op een nieuwe frequentie doorgegeven. Kindernet/Veronica wordt vanaf 1 oktober op de huidige frequentie van Euronews doorgegeven

Classic FM zendt sinds kort uit via een noodantenne systeem op Lopik toren. Het vermogen is tijdelijk minder maar de antennes hangen nu tijdelijk (i.v.m. werkzaamheden aan de tuidraden van de Lopik mast) op 310 meter (i.p.v. 230 meter). Er zijn metingen verricht en het uitzendgebied is nagenoeg hetzelfde en zelfs in het stedelijke gebied van de Randstad iets beter omdat de antennes hoger hangen. De problemen in het zuiden worden veroorzaakt door de veranderde situatie van Q-Music in Belgie op 90.6 maar die waren er al eerder dan de antennewissel.

De gratis krant Metro ligt voortaan ook in parkeergarages. De uitgeverij heeft besloten om de verspreiding daarnaar uit te breiden. Parkerende automobilisten kunnen een exemplaar sinds dinsdag afhalen bij Q-parkparkeergarages in Amsterdam, Amstelveen, Den Haag, Rijswijk, Eindhoven en Maastricht. Metro ligt al in een oplage van 335.000 exemplaren in NS-stations en bij enkele universiteiten, veerdiensten en ziekenhuizen.

Van maandag 23 tot en met zondag 29 september staat de programmering van Radio 192 in het teken van de Nederpop. De hele dag hoor je muziek van belangrijke Nederlandse bands en artiesten en tevens diverse interviews met artiesten zoals Harry Muskee, Robert-Jan Stips, Jerney Kaagman, Boudewijn de Groot en Hans van Hemert. De Nederpopweek wordt afgesloten met een speciale Story of… Nederpop.

In de derde aflevering van ‘Wie Denken Ze Wel Dat Ze Zijn’, op woensdagavond bij Yorin om 21.30 uur staat de gloednieuwe DJ Beau van Erven Dorens centraal. In het programma komt dit keer de studententijd van Van Erven Dorens aan bod en vervolgens kan de kijker zien hoe Beau voor de camera verscheen en zijn televisiecarrière begon. Beau van Erven Dorens heeft namelijk aardig wat programma’s op zijn naam staan.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

De nieuwssite van het NOS Jeugdjournaal, die precies een jaar geleden on line ging, is een succes volgens de NOS. In het eerste jaar van haar bestaan werden er ruim 1.500.000 pagina’s geraadpleegd door 300.000 bezoekers. De site van het NOS Jeugdjournaal ging op 17 september 2001 als eerste volwaardige nieuwssite voor kinderen in Nederland van start.

Eerder deze week is Gestmusic Endemol, de vooraanstaande televisieproducent uit Barcelona, volledig eigendom geworden van het Nederlandse moederbedrijf. Endemol vergroot haar belang in Gestmusic van 60 naar 100 procent en is met de twee directeuren – Toni Cruz en Josep Maria Mainat – overeengekomen dat zij de onderneming nog minimaal vier jaar zullen leiden.

Vanaf woensdag 2 oktober, tussen 20.30 uur en 21.25 uur, brengt SBS 6 een nieuw programma ´De Verloskundigenpraktijk´. De serie laat in een achttal afleveringen een realistisch beeld zien van het dagelijkse leven van verloskundigen.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Bløf heeft een nummer geschreven voor de SBS6 politieserie Luifel & Luifel. Het lied, getiteld Onderhuids, zal te horen zijn bij het begin en eind van alle dertien afleveringen. De eerste aflevering is te zien op donderdag 26 september. Bløf werd gevraagd een nummer te schrijven door producent Chiem van Houweninge jr., met wie de band al verschillende videoclips maakte, waaronder die voor de laatste single Mooie Dag. Onderhuids zal waarschijnlijk in een korte versie verschijnen op nieuwe single Meer Van Jou, die voor half oktober staat gepland.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze pagina Alles is welkom.