Kort media nieuws: woensdag 11 december 2002 [Deel 2]

[16.00 uur]
Goedemiddag.

Vanaf 1968 bestaat hij al, de top 100 aller tijden. Hier vind je de ranglijst van ieder jaar dat deze uitgezonden is. Zet wel uw spreakers uit als u niet van midi geluid houd.

Karin de Groot en Jeanne Kooijmans zijn de gezichten van het nieuwe magazine “Nederland Komt Thuis”, dat de KRO vanaf maandag 06 januari 2003 iedere werkdag tussen 18.30 en 19.00 uur gaat uitzenden. ‘De Groot’ is ook werkzaam bij 747 AM, Jeanne Kooijmans presenteert “Ook Dat Nog” en het Radio 1-programma “Voor 1 Nacht”.

Vrijdag 13 december presenteert demissionair minister De Boer van Verkeer en Waterstaat de nieuwe radio- en televisiespots voor de landelijke Bobcampagne. De campagne met weer nieuwe gezichten zal vanaf zondag 15 december weer op radio en televisie te zien zijn.

De NOS heeft laten weten dat men een lijsttrekkersdebat wil in het Jeugdjournaal aan de vooravond van de verkiezingen. De uitnodigingen aan de belangrijkste politieke kopstukken zijn volgens een woordvoerder de deur uit. Of de openbare discussie er ook komt, is nog onzeker.

Gemiddeld 2,9 miljoen Nederlanders keken gisteren via Nederland 2 naar een rechtstreeks verslag, verzorgd door NOS Studio Sport, van het Champions Leagueduel Ajax – AS Roma (20.40-22.36 uur). De eerste helft werd bekeken door 2.730.000 televisiekijkers. De tweede helft hield 2.990.000 mensen aan de buis gekluisterd. De Studio Sport-uitzending (22.43-23.34 uur), met daarin een nabeschouwing werd bekeken door bijna 1,6 miljoen mensen.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Op oudejaarsavond zal live vanuit de Amsterdamse Beurs van Berlage, de ‘Oudejaarsloterijshow’ uitgezonden op RTL 4. In deze live-show vinden optredens plaats, wordt met prominente Nederlanders teruggeblikt op het roerige jaar 2002 en worden natuurlijk weer prijzen weggegeven door presentator Marc Klein Essink. Tevens zal staatsecretaris Van Leeuwen aanwezig zijn tussen 22.00 uur en 23.55 uur.

Wekelijks volgen zo’n drie miljoen Nederlanders het speurwerk van rechercheur De Cock en zijn rechterhand Vledder in de RTL 4-successerie ‘Baantjer’, maar voor veel van hen blijkt dit wekelijkse uurtje echter niet genoeg te zijn. Zo is inmiddels de 100.000ste dvd met daarop de (eerste) tv-afleveringen van ‘Baantjer’ over de toonbank gegaan.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

RTL 4 brengt op Eerste Kerstdag een registratie van “Musicals In Ahoy”. In het gala zingen ‘Simone Kleinsma’, ‘Danny de Munk’, ‘Henk Poort’ en anderen hoogtepunten uit het internationale musicalrepertoire. Gastoptredens zijn van “Lee Towers”, “Mathilde Santing” en “Liesbeth List”.

De komende weken spelen bekende Nederlanders mee met het Radio 538-spelletje “Wie Wat Waar”. ‘Marco Borsato’ was maandag jl. al de 1e deelnemer. Verder spelen deze week nog mee: ‘Acda en de Munnik’, “Annemarie Thomas’, ‘DJ Tiësto’ en ‘Peter R. de Vries’.

Heeft uw radiostation / mediabedrijf een vacature open staan, laat het weten aan Radio.nl. Nieuwe vacatures vind u op vacature.radio.nl

Als de 4 grote Belgische TV-stations meedoen, gaat het Belgische telecombedrijf Belgacom via de satelliet een pakket van tv-kanalen aanbieden. De 4 Belgische TV-stations zijn VRT (publieke Vlaamse omroep), VTM (commerciële Vlaamse omroep), RTBF (Waalse publieke omroep) en tenslotte RTL-TVi (commerciële Waalse omroep).

De Haagse rockformatie KANE ontving 9 december tijdens de Holland Casino Theateravond uit handen van de bekende cabaretier Sjaak Bral de Promotieprijs Den Haag 2002, categorie Publieksprijs. KANE is winnaar geworden van deze prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan personen, bedrijven of instellingen die een belangrijke positieve bijdrage leveren aan het imago van Den Haag.

Iedere week is er op dinsdagavond is een nieuwe datingshow op de radio tussen 22 en 24 uur op Dating Radio Amsterdam via 103.3FM, maar ook op het internet. In ieder uur presenteren Eline en Joost een jongedame danwel een jongen, waarop je kan reageren! Luister ook eens een keer en reageer, misschien kiest hij/zij jou wel voor een blind date voor volgend weekend!

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze pagina Alles is welkom.