Radionieuws uit de UK

– Het Galaxy netwerk zal vanaf deze maand ook via DAB in Londen en delen van Schotland te ontvangen zijn. Ondanks dat eigenaar Chrysalis vorig jaar Galaxy 101 in Bristol en Cardiff heeft verkocht, bezit het mediaconcern nog Galaxy (FM)stations in het noord-oosten van Engeland, Birmingham, Manchester en Yorkshire.
Daarnaast is er een digitale versie dat zich richt op DAB. Deze zender is binnenkort dus ook in de Britse hoofdstad en delen van Schotland te ontvangen. En hiermee kunnen binnenkort ongeveer 28 miljoen mensen het Dance & R&B station via DAB ontvangen. Ook het digitale zusterstation “The Arrow” (Rock) zal binnenkort in DAB in delen van Schotland te ontvangen zijn.

– Koko.com, de lokale portaalsite van de GWR Group is in een nieuw jasje gestoken. Wie voorheen op de site kwam kreeg in eerste instantie een kaart in beeld met plaatsen erop waar het radioconcern stations had. Door op de plaats te klikken kwam men dan op de site van het betreffende station. Daarnaast was daar veel lokale informatie te vinden.
Terwijl bij de oude site de nadruk lag op vooral lokale informatie, ligt het accent van de nieuwe site vooral op de stations zelf. Dit begint al met de kaart op de openingssite. In plaats van plaatsnamen zie je nu hier de namen van de diverse stations. Met een klik op het station komt men dan weer op de site van het betreffende station. Ook deze zijn allemaal in een nieuw jasje gestoken.

– Talksport heeft plannen om op zaterdagavond muziek te gaan uitzenden in plaats van gepraat. Het station heeft toestemming om een drie uur durende muziekshow uit te zenden. Wanneer de zender hiermee van start gaat en wat voor muziek er wordt uitgezonden is nog niet bekend.
Talksport is één van de landelijke middengolfstations in Engeland en brengt een mix van sportnieuws, live verslagen van sportevenementen en gesprekken met en reacties van luisteraars die kunnen bellen.

– Vanaf vandaag heeft Virgin Radio de dag omgedraaid. Voormale middagjocks Pete & Geoff moeten voortaan vroeg hun bed uit omdat ze vanaf vandaag de ochtendshow doen tussen 6 en 10 uur. Voormalig ochtendjock Daryl Denham kan uitslapen en loodst Engeland voortaan naar huis tussen 17 en 20 uur. Met deze switch probeert Virgin de luistercijfers weer een beetje op te krikken. Wat wel hetzelfde blijft is dat Virgin Radio “The home of the no return 9 to 5” blijft.

– Niet alleen Virgin draait de dag om, ook Magic 1161 in Hull (noorden van Engeland) doet dit. Vanaf vandaag is voormalig middagjock Samantha in de ochtend te horen tussen 7 en 10 uur. Magic 1161 draait de pophits uit jaren ’80, ’90 en vandaag.

– The Network Chart Show, de afgelopen jaren beter bekend als de Pepsi Chart, heeft een nieuwe naam: Hit 40 UK. Deze lijst zal gewoon gepresenteerd blijven worden door Neil Fox en is elke zondag te beluisteren via de diverse radiostations van Capital en GWR. The Network Chart Show werd in 1984 voor het eerst uitgezonden. Bijna alle lokale commerciële radiostations zonden de lijst tegelijk uit op zondag. Hierdoor werd het mogelijk voor lokale radiostations om ook landelijke adverteerders te trekken. Voor meer informatie over de Hit 40 UK kijk op Hit40UK.com. [R.S.]