Veronica in gesprek met Sanoma

Veronica heeft contact gezocht met uitgever Sanoma. Dat meldt Adformatie.

Volgens het weekblad zijn zowel Veronica als Sanoma uitgevers geïnteresseerd in een samenwerking met elkaar. Het zou dan vooral om de uitgeefactiviteiten gaan van Veronica, maar wellicht wordt de mogelijke samenwerking doorgetrokken naar Veronica TV. Sanoma Uitgevers, dat recentelijk VNU tijdschriften heeft overgenomen, geeft onder andere de Donald Duck uit, alsmede bladen als Libelle. Het concern heeft zelf ook plannen om een radiozender te beginnen en heeft een bod gedaan op etherfrequenties.

Veronica zelf wilde tegenover Adformatie niet reageren op de berichten. Ook op het hardnekkige gerucht dat de radiodivisie van Veronica gaat samenwerken met Talpa Capital International, het bedrijf van John de Mol, wordt door Veronica niet gereageerd. John de Mol en Erik de Zwart zouden interesse hebben in Veronica vanwege de merknaam, die dan ingezet zou kunnen worden op een van beide Talpa zenders Noordzee FM en Radio 10 FM. In het verleden zouden zowel de voormalige eigenaar van Noordzee (Strengholt) als de voormalige eigenaar van Radio 10 (Wegener) pogingen hebben gedaan om de merknaam van Veronica in te lijfen.

De gesprekken tussen Sanoma en Veronica zullen binnenkort starten. Een eerste afspraak is op het laatste moment afgezegd. [MvD / Adformatie]