Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort media nieuws uit de krant: vrijdag 6 juni 2003

De overname van het grootste deel van het Duitse mediaconcern KirchMedia is mislukt. De Israelisch-Amerikaanse miljardair Haim Saban heeft ervan afgezien de tv-zender ProSiebenSat1 en de filmbibliotheek over te nemen. Dit staat in een verklaring die KirchMedia en Saban woensdag hebben uitgegeven.

In maart ondertekende Saban een principeovereenkomst voor de overname. De prijs daarvan, die niet is bekendgemaakt, zou ongeveer 2 miljard euro bedragen. De miljardair, die fortuin heeft gemaakt met tekenfilms voor kinderen op tv, had geschiedenis kunnen schrijven door de eerste buitenlandse investeerder te worden die een groot deel van de Duitse tv-markt beheerst.
>> Lees Verder >>

Radio 10 is weer uit de lucht. De zender van John de Mol, die mis tastte bij de veiling voor FM-frequenties, leek zaterdag gered: Rupert Murdochs radiobedrijf Sky zou hem overnemen. Maar maandag rond middernacht werd de zender door datzelfde Sky alsnog uit de lucht gehaald, en stonden partijen plotseling lijnrecht tegenover elkaar.
>> Lees Verder >>

De kantonrechter in Amsterdam ontbindt per 1 juli 2003 de arbeidsovereenkomst tussen Rik Rensen en de NPS (Nederlandse Programma Stichting). Rensen is hoofdredacteur van NOVA, maar leeft in onmin met zijn redactie. Feitelijk heeft hij zijn werk al neergelegd.
>> Lees Verder >>

Rik Rensen, de in opspraak geraakte ex-hoofdredacteur van Nova, vocht zijn ontslag aan bij de rechter. Helaas voor Rensen moet hij definitief zijn boeltje pakken. Met veel bombarie werd Rik Rensen bij NOVA binnengehaald. Alles moest anders, nieuwe presentatoren, nieuw decor, nieuwe stijl. Op tv zag het er vlot uit, maar achter de schermen brak de hel los. Presentatoren gingen op non-actief en de discussies over de nieuwe koers van Rensen laaiden hoog op. Tot de sfeer zodanig verziekt was, dat zender NPS besloot om Rik Rensen aan de kant te zetten. Rensen was het daar niet mee eens, en stapte naar de rechter.
>> Lees Verder >>

  • Het conflict bij de Lokale Omroep Ede (LOE) is woensdagavond zo geescaleerd, dat voor onbepaalde tijd de stekker eruit is gegaan. Tijdens een door het bestuur van de LOE georganiseerde medewerkersbijeenkomst, heeft het merendeel van de aanwezige LOE-programmamakers het vertrouwen in het gehele bestuur opgezegd. Tevens is het bestuur dringend verzocht hun bestuursfuncties, en de daarbij behorende neventaken, met onmiddellijke ingang neer te leggen. Het bestuur van de LOE heeft daarop verklaard zonder meer aan te blijven.
    >> Lees Verder >>

    Providers in de VS moeten de namen vrijgeven van gebruikers die rechten schonden bij muziekruildiensten. Dat is bepaald in een beroepszaak in de harde strijd tussen de muziek- en filmindustrie en de internetaanbieders, die echter nog niet in het finale stadium is.
    >> Lees Verder >>

  • Presentatrice Wendy van Dijk maakt komend weekend haar comeback op de televisie. Na alle ellende van het afgelopen jaar een nieuw begin dus voor deze jonge moeder.
    >> Lees Verder >>

    Sky Radio ziet toch af van de overname van Radio 10 FM. Rechtszaak om vergunningen. De radiozender is teleurgesteld in het moederbedrijf van Radio 10, Talpa Radio van John de Mol. Deze probeert door middel van een rechtzaak alsnog een radiofrequentie te bemachtigen. Sky Radio heeft woensdagavond besloten van de zender af te zien, terwijl Radio 10 zaterdag nog liet weten dat de koop doorging.
    >> Lees Verder >>

    Het abonneebestand van dagblad Het Parool groeit gestaag. Het aantal abonnees is toegenomen met ruim 2400 ten opzichte van een jaar geleden. Dat heeft hoofdredacteur Erik van Gruijthuisen woensdag gezegd. Sinds de verzelfstandiging van Het Parool begin dit jaar is er sprake van een groeiende aanwas van abonnees. In april lag de stijging nog op 1900 abonnees. De krant heeft een oplage van een kleine 90.000 exemplaren, inclusief abonnees en losse verkoop.
    >> Lees Verder >>

    Veronica neemt nog drie weken de tijd om te beslissen over haar toekomst. Dat hebben de verenigingsraad, bestuur en directie deze week besloten. Daarmee staat een fusie met BNN weer op losse schroeven en maakt SBS opnieuw kans de nieuwe samenwerkingspartner van Veronica te worden.
    >> Lees Verder >>

    Nederland 3 doet op Pinkstermaandag in een tien uur durende marathonuitzending verslag van Pinkpop 2003. De tv-registratie van het muziekspektakel in het Limburgse Landgraaf begint om 12.00 uur ’s middags en eindigt om 00.30 uur en wordt slechts onderbroken voor Z@ppelin (16.15-19.00 uur) en het Journaal om 22.00 uur.
    >> Lees Verder >>

    In het Zero Base Dossier lees u alles wat in de kranten gepubliceerd is.