KINK FM gaat door [Update]

De toekomst van KINK FM ziet er weer goed uit. Deze week besloot de Vereniging Veronica ook het komende jaar door te gaan met het financieren van Nederlands enige alternatieve popzender. Momenteel is de Vereniging Veronica nog altijd hoofdaandeelhouder. Dat aandeel moet de komende jaren afnemen tot 25%.

Voor het overige gedeelte zal gezocht moeten worden naar nieuwe investeerders en adverteerders, zo liet Veronica-directeur Peter Kuipers weten aan VPRO’s 3Voor12. Die investeerders zullen voor het grootste gedeelte de toekomst van KINK FM moeten waarborgen. Gezien de huidige economische situatie in Nederland is het binnenhalen van mogelijke partners geen gemakkelijke opgave. Tot voor kort was, naast Veronica, ook Matching Mole aandeelhouder van KINK FM. De investeringsmaatschappij van Leon Ramakers (directeur van MOJO) heeft zich echter sinds kort teruggetrokken. Voor het aankomende jaar is Veronica hierdoor voorlopig even de enige financier. 

Directeur Jan Hoogesteijn van KINK FM is positief over de toekomst van zijn station. Onlangs presenteerde hij een plan over die toekomst. Hierin speelt de samenwerking met andere partijen een grote rol. Ook bestaan er ideeën over het oprichten van een eigen maandblad, waarop mensen zich kunnen abonneren. Hoogesteijn zegt daarover tegen 3VOOR12:  “Voor de liefhebber van alternatieve muziek is er naast 3VOOR12 en Kink FM niks. Ik ben ervan overtuigd dat deze doelgroep onvoldoende bediend wordt. En dat ze in ruil voor bijvoorbeeld een maandblad, korting op cd’s en concertkaartjes en andere speciale acties een bepaald bedrag overhebben.”

Tevens zal KINK FM kunnen profiteren van de onlangs gestarte samenwerking tussen Veronica en Sky Radio. Er zullen bijvoorbeeld gezamenlijke advertenties worden opgezet. Maar ook met organisaties als de Grote Prijs van Nederland werkt KINK FM nauw samen. “En er komt de komende weken zeker nog meer, dat beloof ik je”, aldus Hoogesteijn op 3VOOR12.

Gisteravond plaatste Hoogesteijn een ‘open briefje aan de KINK FM luisteraars’ op de website van het station, Kinkfm.com. Hierin wordt onder meer duidelijk gemaakt hoe het KINK FM de afgelopen tijd is vergaan en dat er een aantal toekomstplannen op komst is. De volledige brief is te vinden op Kinkfm.com. [Radio.nl]