Search
Close this search box.

Rob Out Memorial op Radio Veronica

Op eerste kerstdag is ,,Mister Veronica” Rob Out in zijn woonplaats Laren overleden. Rob Out stond destijds aan de wieg van Radio Veronica. Rob Out is 64 jaar geworden. Vandaag, zondag 4 januari 2004, zal Radio Veronica stil zal staan bij het overlijden van Rob out met een Rob Out Memorial van 17.00 tot 18.00 uur.

Toine van Peperstraten praat met gasten als Will Luikinga, Peter Koelewijn, Jan Morriën, Bart van Leeuwen, Arend Langeberg en Tineke de Nooij over de periode op het Veronica zendschip en Veronica in het publieke bestel. Daarnaast ook veel fragmenten uit het verleden en wordt Rob zijn favoriete muziek gedraaid.

Out was vanaf 1966 discjockey op het zendschip Veronica. In 1968 maakte hij onder het pseudoniem Egbert Douwe het nummer ‘Kom uit de bedstee mijn liefste’. Na vier jaar als discjockey, wordt hij programmaleider. Op 1 januari 1976 wordt Veronica aspirant-omroep in het publieke bestel. Rob Out maakt van Veronica de grootste omroep met meer dan een miljoen leden. 

Volgens veel mensen is Mister Veronica, the Godfather die Veronica heeft bedacht, opgericht, ondersteund een grootgemaakt. Rob was een fenomeen in de radiowereld. Onder grote publieke belangstelling is Rob Out op Oudejaarsdag in Blaricum begraven.[Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten