Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Uit het Nieuws’: Rob Out op Radio 1

Vandaag herhaalt de NPS om 21.00 uur via Radio 1 het gesprek met Out uit januari 1997 in het programma ‘Uit het Nieuws’. In dit gesprek is Rob Out aan het woord in een exclusief interview met Frènk van der linden.

Het interview ging onder andere over het einde van Radio Veronica, Outs contact met Willem van Kooten (‘Joost den Draaijer’), de aanslag op Radio Noordzee, zijn katholieke opvoeding en verblijf in een Jezuïtenklooster, de indruk die het beeld van de heilige Veronica op hem maakte, de invloed van de CPN, zijn  militaire diensttijd, het begin van zijn carrière en vertrek bij Veronica, de positie van (vertrekkend) voorzitter Bordewijk en (toenmalig) voorzitter Joop van der Reijden, het boek dat hij schreef over Veronica en vooral de tegenwerking die hij ondervond, en de programma’s van Veronica  in die periode op de radio en de televisie. In het programma zijn oude jingles en tunes te horen van o.a. Radio Veronica. [Radiowereld.NL]