ReflexFM nieuw op de kabel in Alkmaar

De nieuwe commerciële radio omroep Reflex FM, van welke haar studiocomplex is gevestigd in Amsterdam en welke nog geen maand geleden aankondigde Nederland landelijk te willen voorzien van Urban radio, heeft onlangs haar eerste kabelfrequentie binnengehaald.

De Alkmaarse Programmaraad sprak een positief advies uit over de zender. Volgens commercieel Directeur Sem Chouikha heeft de Alkmaarse programmaraad zich duidelijk verdiept in hetgeen wat Urban Music nu eigenlijk is en waar dit voor staat binnen de hedendaagse jongerencultuur. Hierdoor heeft men zich een goed beeld kunnen vormen van Urban music en de onderlinge verschillen tussen Reflex FM en Juize FM.

Juize FM draait de meer commerciële Urban, welke al op andere zenders te beluisteren is. Reflex FM baseert haar playlist, in tegenstelling tot anderen, niet op de Top 40 maar draait voornamelijk nieuwe importreleases uit Amerika en Engeland. Bovendien geeft Reflex FM nieuw muzikaal talent, welke nog niet doorgebroken is, airplay. Hiermee probeert Reflex FM het Nederlands en internationaal product te steunen.

Commercieel Directeur Sem Chouikha: “Wij zijn zeer verheugd met het feit dat  de Alkmaarse Programmaraad Reflex Fm heeft verkozen boven Juize FM. Wij hopen dat de Programmaraad van Rotterdam, welke in haar vergadering van 15 december a.s haar concept advies zal samenstellen, zich eveneens positief  voor Reflex FM zal uitspreken.”

Met het verkrijgen van de frequentie in Alkmaar is de eerste stap gezet richting de beoogde landelijke dekking, aldus het radiostation. Het radiopakket van de Alkmaarse kabel is het eerste kabelnet in Nederland waar het nieuwe station te horen al zijn. Naast Reflex FM zitten ook FunX, Arrow 90.7, ‘WDR Funkhaus Europa’ en WDR 3 nieuw in het pakket. [Radiowereld.NL]