Zoek
Sluit dit zoekvak.

Telegraaf wil Sky Radio kopen

Telegraaf Media Groep verwacht op termijn goedkeuring te krijgen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) voor een eventuele aankoop van Sky Radio. De dagbladuitgever mag volgens de Nederlandse mediawet maar een beperkt percentage van een radiozender bezitten, maar TMG is optimistisch.

Woordvoerder Hans Elekan tegen Dow Jones/DFT: ‘Er liggen hiervoor verruimingen hiervoor in het verschiet.’ Daarnaast zijn juridische constructies denkbaar die de overname alsnog mogelijk zouden maken, meent de woordvoerder.

In augustus werd bekend dat News Corp Sky Radio te koop wilde zetten en dat het station 295 miljoen euro zou moeten kosten. Volgens marktgeruchten is Goldman Sachs door News Corp aangesteld als financieel adviseur bij een eventuele verkoop, en zijn SBS Broadcasting, Emmis en John de Mol gegadigden. Ook durfinvesteerders Hg Capital, 3i en Advent zouden in de running zijn.

Mocht de Telegraaf Media Groep het commerciële Sky Radio bemachtigen, dan komt het bedrijf in het bezit van Sky Radio Nederland, Sky Radio Denemarken, Sky Radio Hessen (Duitsland), Radio Veronica en Classic FM. [Adformatie/Radio.NL]