Search
Close this search box.

Aangifte wegens radiospotje van EénNL

De politieke partij Islam Democraten heeft donderdag (16 november) aangifte gedaan tegen EénNL, de partij van Marco Pastors. Dat heeft lijsttrekker Arif Potmis volgens Communicatieonline gezegd in het NCRV-radioprogramma Stand.café De partij vindt het grievend dat Pastors een link legt tussen nazi’s en moslims.

“Wij zijn heel erg kwaad en heel erg gekwetst dat dit op de Nederlandse radio te horen is,” aldus Potmis. Marco Pastors vergelijkt in het radiospotje de opkomst van de nazi’s met de ‘islamisering’ van Nederland. De gevestigde orde keek in de jaren dertig weg toen de nazi’s opkwamen, nu gebeurt hetzelfde met de islamisering, aldus Pastors in het spotje. De Islam Democraten vinden dat een rechter uitspraak over het spotje moet doen. [Radiowereld.NL]