Politici kiezen favoriete nummer op Veronica

Jan Peter Balkenende, Wouter Bos en vijf andere lijsttrekkers kiezen woensdag hun favoriete nummer voor ‘Veronica’s Top 1000 Allertijden’. Tot 21.00 uur zullen de zeven politici om beurten te horen zijn op radio Veronica, waar zij bekendmaken welk nummer ze willen horen. Op verkiezingsdag zullen naast Bos en Balkenende ook Marijnissen, Alexander Pechtold, Mark Rutte, Marianne Thieme en Geert Wilders hun stem uitbrengen.

Van Balkenende is bekend dat hij fan is van zangeres Céline Dion. Bos is een fervent muziekliefhebber en draaide eerder als gast-deejay in het Amsterdamse café Bitterzoet. Zijn speellijst bevatte toen uiteenlopende artiesten, variërend van Coldplay tot Michael Jackson.

De hitlijst wordt van 3 tot en met 9 december uitgezonden. Woensdag is de laatste dag dat luisteraars van Veronica kunnen stemmen op de nummers die zij opgenomen willen zien in de top duizend van Veronica. [Novum/Radio.NL]