Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het ‘grotere’ Radio.NL eindejaarslijstjes overzicht

Met nog een maand te gaan, is het jaar 2007 alweer bijna voorbij. Vele radiostations in Nederland maken zich dan ook weer op voor hun traditionele eindejaars- of themalijst. Net als vorig jaar zal Radio.NL radioluisterend Nederland tegemoet komen door een overzicht te geven van deze lijsten. De komende weken zal dit overzicht regelmatig aangevuld en bijgewerkt worden.

Langspeellijst 2007 (vanaf 1 december)
KX Radio trapt zaterdag officieel de lijstjesgekte af op de Nederlandse radio. Dit jaar heeft de zender van Rob Stenders gekozen voor de Langspeellijst 2007. Een albumlijst waarin de jaren 1964 tot en met 2007 een hoofdrol spelen. Tot en met 31 december zal elke dag een ander jaar centraal staan. De volgorde van de jaartallen en albums zelf worden echter bepaald door de luisteraars. Meer info op KXRadio.nl.

Q-music Top 1000 (vanaf 3 december)
Gijs Staverman geeft aanstaande maandag samen met Geri Halliwell de aftrap voor de Top 1000 van Q-music. Tot en met vrijdag 7 december kunnen luisteraars genieten van een gevarieerde lijst. Alles over de Q-music Top 1000 op Q-music.nl

Top 4000 (vanaf 8 december)
Radio 10 Gold zal voor het derde jaar op een rij de Top 4000 gaan uitzenden. Deze lijst bevat de vierduizend grootste hits uit 40 jaar Top 40 en is te beluisteren vanaf 8 december. De ontknoping volgt op oudejaarsdag. Meer info op Radio10Gold.nl.

Brabantse Top 50 (8 december)
Een aantal lokale radiostations in Noord-Brabant zullen op zondag de Brabantse Top 50 gaan uitzenden. Via de website BrabantseOmroepen.nl konden luisteraars kiezen uit 100 platen in het Brabants dialect. De vijftig platen met de meeste stemmen komen uiteindelijk in de Brabantse Top 50.

Veronica Top 1000 Allertijden (vanaf 9 december)
Radio Veronica zal ook dit jaar weer de ‘Veronica Top 1000 Allertijden’ uitzenden. Dit jaar zal de lijst worden uitgezonden van zondag 9 tot en met zaterdag 15 december, een week later dus dan vorig jaar. Toen stond Queen met ‘Bohemian Rhapsody’ op één, gevolgd door Metallica en Guns ’N Roses. De nieuwe lijst zal binnenkort verschijnen op RadioVeronica.nl.

3Voor12 Song van het jaar 2007 (12 december)
3Voor12 gaat wederom op zoek naar de ‘Song van het jaar’. Op woensdag 12 december zal de lijst tussen 19 en 24 uur te horen zijn op 3FM. De presentatie is, net als vorig jaar, in handen van Eric Corton, Dennis Weening en Michiel Veenstra. Nog tot en met 9 december kan er gestemd gaan worden op lijst via 3voor12.nl

7x Top 100 (vanaf 13 december)
Het regionale station Hotradio Plus zal ook dit jaar weer zeven dagen op een rij een Top 100 over een bepaald jaar uitzenden. Welke jaren dit zijn bepalen de luisteraars van het station via Hotradio.nl. Het resultaat hiervan is van 13 tot en met 21 december te horen op Hotradio Plus.

Classic Rock 1000 (vanaf 17 december)
Voor het vierde jaar op een rij zal de classic rockzender City FM de ‘Classic Rock 1000’ gaan uitzenden. In vijf dagen tijd worden de duizend grootste rockklassiekers aller tijden op een rijtje gezet. Stemmen voor de lijst kan nog steeds via CityFM.nl. Het eindresultaat is van 17 tot en met  21 december te horen op City FM.

Winterse 50 (vanaf 21 december)
Een flink aantal lokale omroepen in Nederland en Vlaanderen pakken ook dit jaar weer uit met de Winterse 50. De Winterse 50 is een hitlijst met de 50 lekkerste hits voor de winter. En daarbij gaat het niet alleen om kerstplaten, maar juist ook veel platen die je dat speciale wintergevoel geven. De lijst zal tussen 21 en 31 december te horen zijn bij de diverse radiostations. Een overzicht hiervan is te vinden op Winterse50.nl. Via deze site kan ook gestemd worden voor de lijst.

Top 227 (22 en 23 december)
Radio 227 zal op 22 en 23 december weer de Top 227 gaan uitzenden. Luisteraars kunnen nu stemmen voor de lijst. Kijk voor meer info op Radio227.nl

Noord-Hollandse Top 100 (24 december)
Na het succes van vorig jaar zal Radio Noord-Holland ook dit jaar op zoek gaan naar de grootste artiest en hit uit Noord-Holland. Vorig jaar stond Jan Smit met ‘Als de morgen is gekomen’ op de eerste plek. Aan de luisteraars van Radio Noord-Holland is het nu om te bepalen of dat dit jaar ook zo is. Stemmen voor de Noord-Hollandse Top 100 kan via RTVNH.nl. Alle 100 platen zijn op 24 december tussen 9 en 19 uur te horen op Radio Noord-Holland. De presentatie is in handen van onder meer André van Duin en Jan Keizer.

Niet de Top 2000 (vanaf 24 december)
Radio Rijnmond opent dit jaar de aanval op de Top 2000 door vooral platen te gaan draaien die niet in de Top 2000 staan. Onder het mom van ‘Niet de Top 2000’zal de zender zes dagen lang verzoekplaten van luisteraars draaien die niet opgenomen zijn in de populairste eindejaarslijst van ons land. De uitzending van Radio Rijnmond begint op 24 december om 12 uur, maar platen aanvragen kan nu al via NietdeTop2000.nl.

Top 2000 (vanaf 26 december)
De lijst die zeer waarschijnlijk verreweg de meeste luisteraars zal trekken wordt wederom door Radio 2 uitgezonden. Het is dit jaar alweer de negende editie van de Top 2000 en de vraag is wie er dit jaar op één zal staan: Queen of Boudewijn de Groot.

De Top 2000 zal van 26 tot en met 31 december worden uitgezonden op Radio 2. Alle info via Radio2.nl.

Klassieke Top 1000 Aller Tijden (vanaf 26 december)
Ook dit jaar brengt Classic FM de Klassieke Top 1000 Aller Tijden. De laatste week van het jaar draait de zender de duizend mooiste klassieke werken aller tijden. De uitzending begint op tweede kerstdag en eindigt op Nieuwjaarsdag. Stemmen voor de lijst kan nog steeds via Classicfm.nl.

Radio4Daagse (vanaf 28 december)
De laatste vier dagen van het jaar draait Radio 4 weer klassiek op verzoek. Voor het vijfde jaar op een rij kunnen luisteraars hun favoriete stukken doorgeven via Radio4.nl. Tevens kunnen luisteraars ook een verhaal of anekdote aan het verzoek toevoegen. Dit kan overigens nog tot en met 7 december. Het uiteindelijke resultaat is van 28 tot en met 31 december te horen in de Radio4Daagse.

Alle 50 Goud (31 december)
Ook RTV Noord is dit jaar weer vertegenwoordigd met ‘Alle 50 Goud’. Het is alweer voor de tiende keer dat deze lijst wordt uitgezonden door de regionale omroep voor Groningen. In Alle 50 Goud staan de beste vijftig liedjes aller tijden in het Nederlands of een streektaal volgens de luisteraars en kijkers van RTV Noord. Radio Noord zal de lijst op oudejaarsdag vanaf 13 uur uitzenden. Speciaal hiervoor zal de zender haar studio inruilen voor Café de Engelstede in Engelbert. TV Noord zendt de lijst uit vanaf 18 uur. Meer info op Alle50Goud.nl.

Top 100 Aller Drenten (31 december)
Radio Drenthe zal op Oudejaarsdag weer de Top 100 Aller Drenten gaan uitzenden. Tot 15 december kunnen luisteraars hun favoriete top 5, plus eventuele motivatie, doorgeven via RTVDrenthe.nl.

Buitenland
De Vlaamse hitzender Donna brengt traditiegetrouw haar eigen lijst. Voorheen werd deze lijst altijd genoemd naar het jaar van uitzending. Zo werd vorig jaar de Top 2006 uitgezonden en in 2005 de Top 2005. Dit jaar is besloten om weer terug naar de basis te gaan en zendt Donna weer de Top 2000 uit. De achtste editie wordt uitgezonden van zaterdag 8 tot vrijdag 14 december, een marathonuitzending van 148 uur, want de lijst gaat net als de Top 2000 van Radio 2 24 uur per dag door.

Studio Brussel sluit het jaar af met de Tijdloze 2007. Op vrijdag 28 december zullen Roos Van Acker en Steven Lemmens tussen 10 en 20 uur de 100 grootste hits volgens de luisteraars van StuBru op een rijtje zetten. Alle info hierover is te vinden op StuBru.be. [RS/Radio.NL]