Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort geding Radio Decibel uitgesteld [Update]

Het kort geding dat Pierre Karsten, directeur van Boomerang en Radio Decibel had aangespannen tegen zijn voormalige zakenpartner Bas Emons is afgelopen dinsdag kort voor aanvang voorlopig uitgesteld. Insteek was het eigendomsrecht van de domeinnamen van Decibel en dat Emons zich niet langer zou mogen presenteren als directeur van het radiostation.

Het kort geding is voorlopig uitgesteld, omdat Bas Emons vlak voor de zitting met veel nieuwe informatie kwam. De rechter heeft besloten niet meteen uitspraak te doen en eerst alle partijen gelegenheid te geven om de informatie te lezen.

“Gezien de feiten had Karsten absoluut geen zaak… wij hadden echter een prima zaak,” zei een strijdbare Emons, “maar kennelijk was het ook bij Karsten bij voorbaat al duidelijk dat hij dit kort geding zou gaan verliezen. Een officiële nederlaag bij de rechter zou te pijnlijke consequenties hebben gehad, zowel publicitair als wat betreft de andere nog lopende zaken tegen hem. Hij koos dus eieren voor zijn geld.”

Emons liet verder weten de strijd op alle fronten te zullen voortzetten. “Iedereen die het wil kan opzoeken dat ik sinds 2002 directeur ben van Radio Decibel en dat naam én domeinen mijn eigendom zijn. Karsten’s ongenuanceerde stemmingmakerij heeft zijn langste tijd gehad. Hij kan tegen iedereen roepen wat hij wil, maar vanaf nu zal hij toch in de eerste plaats moeten laten zien wat zijn praatjes juridisch gezien waard zijn. Vandaag bleek dat in ieder geval niet veel te zijn…”

Pierre Karsten wil op dit moment niet reageren. [Radiowereld.NL]