HAL nieuwe eigenaar FD Mediagroep

HAL Holding nv heeft zijn belang in de FD Mediagroep verdubbeld en wordt voor 98,25% eigenaar van het mediabedrijf dat eigenaar is van het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio. HAL neemt het 49,1%-belang over van SWF Holding, de houdstermaatschappij van Willem Sijthoff. Wat de HAL betaalt, wil het desgevraagd niet zeggen.

Ook wil een woordvoerder geen verdere toelichting geven op de overname. De resterend 1,75% van de aandelen is in handen van de directie van de FD Mediagroep.

Jacques Kuyf, algemeen directeur van de FD Mediagroep, laat weten dat er “geen enkele verandering” in het beleid van de FD Mediagroep zal plaatsvinden. “HAL is gekend in de bepaling van onze strategie voor de komende jaren. De overname heeft op geen enkele wijze invloed op de strategie van onze onderneming”, zegt Kuyf. De transactie wordt naar verwachting in januari 2010 afgerond. [Dow Jones/Novum]