Luistercijfers mei – juni 2010

Onderzoeksbureau Intomart GfK heeft vandaag (donderdag 22 juli 2010) de meest recente luistercijfers gepubliceerd over de periode mei – juni 2010. De rapportage is gebaseerd op een landelijke representatieve steekproef van 10.429 respondenten. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 3 uur en 4 minuten, dat is 5 minuten minder dan in de vorige periode.

Uit deze cijfers blijkt dat Radio 538 marktleider is in deze periode met een marktaandeel van 10.5%, dit was 10.7%. 3FM staat nu op een tweede plek met 9.5%, dit was afgelopen maand 9.4%. Op de derde plaats staat nu Radio 2 met 9.2%, dit was in de vorige periode 9.7%.

Stijgers: 3FM, Radio 1, Q-music, E Power Radio, 100%NL, Slam FM, BNR Nieuwsradio, Radio Decibel, Overige zenders.
Dalers: Radio 538, Radio 2, Skyradio, Radio 5, Radio 4, Classic FM, Arrow Classic Rock,
Gelijk: Radio Veronica, Radio 10 Gold, Arrow Jazz FM, Kink FM, Radio 6.

Kijk op www.Radiolog.NL voor een volledig overzicht van de afgelopen 10 jaar. Op donderdag 2 september worden weer nieuwe luistercijfers gepubliceerd in opdracht van RAB. Binnenkort worden ook de nieuwste luistercijfers van ORN bekend gemaakt. Deze luistercijfers staan hier. [Radiowereld.NL]