Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Lokale omroep FunX kan doorgaan zonder subsidie’

De lokale omroep FunX moet waarschijnlijk enorm veel geld bezuinigen. Maar FunX gaat ‘niet’ stoppen. FunX kreeg tot nu toe maar liefst 1 miljoen euro subsidie om onder andere in de 4 grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht via de ether uit te zenden. De mediadirecteur van FunX is niet verrast dat de subsidie stopt. “We vinden het wel heel jammer”, maar de zender blijft gewoon bestaan.

Persberichten krijgt Radio.NL niet meer sinds maart 2011. Toen kreeg Radio.NL namelijk van de advocaten van FunX het verzoek een artikel te rectificeren. Maar daar ging Radio.NL niet op in.

Maar FunX publiceert haar persberichten ook op de website van FunX. Daarin schijft de lokale publieke zender:

“Funx blijft het merk dat het was en zal altijd kracht blijven uitstralen. Zeker in de politieke omstandigheden waarin we nu zitten is FunX juist het tegengeluid. FunX laat zien dat multiculturaliteit absoluut een meerwaarde heeft en geslaagd kan zijn. Dat zal ondanks de bezuinigingen overeind blijven”, aldus de mediadirecteur van FunX.

FunX commercieel?
Inmiddels onderzoekt de Sky Radio Group (SRG), eigenaar van Skyradio, Radio Veronica en Classic FM, ook of het interessant is om FunX over te nemen.

Daardoor heeft de lokale zender geen subsidie van maar liefst 1 miljoen euro meer nodig om te blijven bestaan.

Maar ‘alleen’ als FunX de FM-frequenties in de grote steden kan behouden. Mocht de omroep deze frequenties kwijtraken als FunX geen publieke omroep meer is en commercieel gaat, dan heeft SRG mogelijk geen interesse meer in FunX.

Wild FM wil FunX
Maar ook Wild FM Hitradio heeft interesse getoond in de publieke zender FunX. Dave Leusink, directeur Wild FM: “Vaak wordt bijvoorbeeld gedacht dat allochtonen alleen naar urban-muziek luisteren, maar dat is gekkigheid. Alsof Nederlanders alleen Nick en Simon luisteren. Wij bereiken met ons unieke interactieve format een gezonde mix van allochtone en autochtone luisteraars en bewijzen dit al jarenlang in de drukste radiomarkt: Amsterdam.

Wij zijn er helemaal klaar voor om dit ook in de overige G4-steden te laten zien en willen dan zelfs kijken of wij speciale informatie voor elke stad – zoals FunX nu doet – kunnen continueren, echter dan zonder subsidie. Een win-win-win situatie voor de gemeentes, luisteraars en niet te vergeten de regionale artiesten.” [Radiowereld.NL]