538 en Slam FM organiseren talentendag

De 538 Groep organiseert dit jaar voor de tweede keer een talentendag om nieuw radiotalent te vinden en te ontwikkelen. Onder leiding van 538-deejay Jens Timmermans gaan 538 en Slam FM op zoek naar de deejays van de toekomst. Op 28 september houden de stations de Radio Talentendag.

Tijdens deze dag krijgen gepassioneerde radiomakers een kijkje achter de schermen van de stations en maken zij zich op voor een selectie van de opleiding NuTalent.

De Radio Talentendag is vorig jaar speciaal geïntroduceerd voor radioliefhebbers die altijd al dromen van een baan bij 538 of Slam FM. 538: “Voor veel radiomakers lijkt die droom onbereikbaar. De stations bewijzen het tegendeel en maken dit mogelijk door radiotalent op te roepen zich aan te melden om hun ambitie te verwezenlijken.”

538 Hitzone
Met de Radio Talentendag continueert de 538 Groep het nieuwe platform NuTalent, een opleiding waarbij radioprofessionals potentiële deejays klaarstomen. Jens Timmermans is verantwoordelijk voor de coaching en begeleiding en krijgt daarbij ondersteuning van een team van mediaprofessionals. Uniek van deze opleiding is de inzet van het digitale radiokanaal ‘538 Hitzone’. Hierop presenteren de deelnemers hun eigen programma als onderdeel van het opleidingstraject.

538-deejay en Manager Jens Timmermans: “Twee talenten die vorig jaar aanwezig waren bij de Radio Talenten Dag hebben inmiddels een programma kunnen maken op 538 en Slam FM, reden genoeg om dit jaar weer op zoek te gaan naar de radiomakers van de toekomst”.

Aanmelden
Jonge talenten met een passie voor het radiovak, die actief zijn bij een internetstation of bij een lokale of regionale omroep, kunnen zich aanmelden voor deze opleiding. Geselecteerde kandidaten die het opleidingstraject doorlopen maken een goede kans om uiteindelijk een plaats in de programmering van de radiostations.

Radio Talentendag
Op de Radio Talentendag geven de stations kandidaten een kijkje in de keuken van hun studio’s. De dag bestaat verder uit verschillende leerzame activiteiten, zoals een rondleiding door het pand van de 538 Groep, een presentatie van de programmaleiding en workshops. deejays van 538 en Slam FM zijn op deze dag aanwezig om de kandidaten te begeleiden en te informeren.

Dave Minneboo, Programmadirecteur Radio 538: “NuTalent werkt. Twee kandidaten die vorig jaar aanwezig waren op deze unieke dag hebben binnen een jaar hun radiodebuut gemaakt op landelijke radio. Igmar Felicia op Slam FM en Gert-Jan van Ackooij op Radio 538!  Ben jij de volgende?”

 

Menno de Boer, Programmadirecteur Slam FM: ‘’Wat voor radiomaker je ook bent: Het draait om creativiteit, muziek en een band met je luisteraar. Zorg dat je in NuTalent komt, en je talent krijgt op alle vlakken een enorme boost! Neem Igmar Felicia: Hij was in de zomer co-host van ‘De Avondploeg’ en wordt nu ook in het weekend als dj ingezet. Nu jij nog’’. [Radiowereld.NL]