Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radiostations passen op dag van nationale rouw muziek aan

Premier Mark Rutte heeft woensdag 23 juli uitgeroepen tot dag van nationale rouw. Veel radiostations zullen aangepaste muziek uitzenden en de programmering versoberen. Op overheidsgebouwen in het hele land zal de vlag halfstok worden gehangen.

De hele dag is er geen reclame te zien en te horen bij de publieke (regionale ) omroepen op Nederland 1, 2 en 3 en op Radio 1, 2, 3FM, Radio 4, 5 en 6. Tv-zenders zullen ook geen amusement brengen.

Ook bij de landelijke commerciële radiostations, zoals Radio 538 en Q-music, zijn alle reclameblokken geschrapt. Bij Q-music is tevens het Foute Uur komen te vervallen. Bij Sky Radio en Radio 10 is wel reclame te horen maar daar is muziek aangepast. Op de radio worden woensdag ook geen spelletjes gespeeld

Wanneer de vliegtuigen, waarschijnlijk rond 16.00 uur, met de eerste slachtoffers landen in Eindhoven, schakelen alle tv- en radiozenders live over. Dan is er een minuut stilte.

Minuut stilte
Rondom de aankomst van de eerste vlucht met slachtoffers van de rampvlucht MH17 woensdag wordt een minuut stilte in acht genomen.

Bij de aankomst van het vliegtuig met lichamen in Eindhoven zullen koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig zijn. Daarnaast zijn ook Rutte en vice-premier Lodewijk Asscher en vertegenwoordigers van andere landen die slachtoffers te betreuren hebben aanwezig. [Radiowereld.NL]