Zoek
Sluit dit zoekvak.

Voice of New York stapt over van Hot 97 naar Power 105.1

In de week dat de geruchten ontstonden over de overstap van Jeroen van Inkel naar Radio Veronica, had New York City eveneens opmerkelijk transfer nieuws. Angie Martinez, beter bekend als “The Voice of New York” stapt na ruim 15 jaar op bij de hip-hopzender Hot 97 (WQHT) en gaat aan de slag bij rival Power 105.1 (WWPR).

Hiermee gaat de strijd tussen de jongerenzenders een nieuwe fase in.

Martinez (43) presenteerde op Hot 97 de dagelijkse middagshow tussen 15 en 19 uur. Een show die uitermate populair was. Niet alleen bij luisteraars, maar ook bij rappers en R&B zangers en zangeressen. Zij kwamen dan ook steevast langs bij Martinez als ze een nieuwe single uitbrachten. Onder meer Jay-Z, Beyonce, Kanye West, Mary J. Blige, Ne-Yo en Justin Bieber kwamen langs in de studio voor een praatje. Maar ook Bill en Hillary Clinton werden door Martinez aan de tand gevoeld.

Zo onlosmakelijk als Jack van Gelder is verbonden met het radiocommentaar van het Nederlands Elftal en Matthijs van Nieuwkerk met DWDD, zo onlosmakelijk was Angie Martinez verbonden met Hot 97. Groot was dan ook de verbazing toen “the Queen of New York radio” aankondigde te stoppen bij de radiozender.

Nog groter was de verbazing toen een dag later bekend werd dat Martinez aan de slag ging bij rivaal Power 105.1. Vanaf half juli gaat ze hier eveneens de middagshow presenteren. Huidig middagdeejay Alexander Ricardo Santelises, beter bekend als DJ Prostyle, verhuist naar het blok tussen 10 en 14 uur.

Naast de middagshow op Power 105.1 zal Martinez ook tussen 10 en 14 uur te horen zijn op de hip-hopzender 103.5 The Beat (WMIB) in Miami. Waarschijnlijk gaat het hier om een aangepaste versie van de middagshow van Power 105.1 van een dag eerder. Voor The beat betekent de komst van Martinez dat er opnieuw een lokale show verdwijnt. Eerder besloot het station al om “The Breakfast Club”, de ochtendshow van Power 105.1, uit te gaan zenden.

En terwijl veel rappers Martinez veel succes wensten en feliciteerden was er natuurlijk ook een gebruikelijke ‘beef’. Tussen RaaShaun Casey, alias DJ Envy van Power, en Aston George Taylor, beter bekend als Funkmaster Flex van Hot 97, een verhitte discussie uit over de overstap en loyaliteit van Martinez. Tijdens een interview liet Martinez zelf weten altijd extreem loyaal te zijn, maar van Power een aanbod kreeg dat ze niet kon afslaan.

Al jaren strijden Hot 97 en Power 105.1 samen met Z100 (WHTZ) om de jongeren in New York City. Momenteel staat Hot op de tweede plaats bij de doelgroep 18 tot 34 jaar en Power derde. Een maand geleden waren de rollen nog omgekeerd. Overall staat Hot pas tiende met 3,5% marktaandeel. Power volgt op de 13e plaats met 3,2% marktaandeel.

Hot 97 was begin jaren ’90 de allereerste zender ter wereld die het “all hip-hop” format adopteerde. [Radiowereld.NL]