Publieke omroep in Finland gaat koran op radio voorlezen

De publieke omroep van Finland gaat twee maanden lang de Koran van begin tot eind voorlezen op de radio. De Finse publieke Yle omroep start op 7 maart met de Koran-marathon in 60 afleveringen van een half uur. Het doel van de omroep is de kennis van islamitische cultuur en de Koran in Finland op te vijzelen bij de luisteraars.

“Een nobel streven, maar de Moslim Omroep in Nederland gaat het de Finnen niet nadoen. Het is een te groot risico,” zo vertelt Mustafa Aarab, eindredacteur van de Nederlandse Moslim Omroep tegen de Nos. Volgens Aarab is de kans groot dat mensen alleen de verzen eruit pikken die in hun straatje passen.

“Ze gaan dan te selectief met de Koran om. Dat gebeurt nu al”, zegt Aarab: “Hoe gaan ze de Koran dan voorlezen? Leg je de verzen op een jihadistische, of een vreedzame manier uit?”

Elke aflevering wordt bij de Finse publieke Yle omroep voorafgegaan door een pittige discussie tussen een gezaghebbende Finse imam en de vertaler van de tekst. [Radiowereld.NL]

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email