Search
Close this search box.

Nick en Simon drie jaar lang de vaste gezichten van SBS6

SBS heeft afgelopen donderdag tijdens de jaarpresentatie van 2016 enkele primeurs bekendgemaakt. Naast de aankondiging van nieuwe programma’s zoals ‘I Can Do That’, ‘Nou heb je de poppen aan het dansen’, ‘Bijdehandjes’ en ‘De Meldkamer’, worden volkszangers Nick en Simon bij SBS6 als vaste gezichten van de familiezender.

Het Volendamse duo tekende een contract voor drie jaar en ze krijgen dit voorjaar hun eigen vrijdagavondshow.

Het was al bekend dat SBS Arie Boomsma heeft weggehaald bij de publieke omroep. Hij is overstapt naar SBS waar hij voor Net5 het tv-programma ‘The Island’ gaat presenteren. Hieronder een overzicht van het belangrijkste nieuws van de SBS Jaarpresentatie 2016.

Nick en Simon in nieuwe vrijdagavondshow bij SBS6
SBS6 verwelkomt Nick en Simon als vaste gezichten van de familiezender. In Sugar City, waar de SBS Jaarpresentatie 2016 plaatsvond, hebben de volkszangers een contract voor drie jaar getekend. Naast een nieuw seizoen van Lekker Nederlands, krijgt het Volendamse duo in het voorjaar een nieuw programma. De twee gaan als teamcaptains elke week een ‘keiharde’ spelletjesstrijd met elkaar aan.

De vrienden spelen muzikale spellen, taalspellen, algemene kennisspellen en idiote doe-spellen. Iedere show is anders, maar alle spellen hebben een ding gemeen: je kunt thuis altijd meespelen. Nick en Simon worden iedere week bijgestaan door een bekende gast en daarnaast worden beide zangers gesteund door een eigen publieksvak waar ze ook een beroep op kunnen doen.

I Can Do That (SBS6)
In dit familieprogramma gaat presentator Gerard Joling op zoek naar de grootste en meest allround entertainer. Acht BN’ers gaan acht weken lang uiteenlopende acts instuderen en opvoeren. Ze gaan zich helemaal uitleven met zang, dans, theater en soms zelfs een kruisboog- of rolschaatsact. Het publiek geeft elke week punten en wie na de laatste aflevering de hoogste score heeft wordt uitgeroepen tot de allergrootste entertainer. Dit internationale format is al in twintig landen te zien en nu wil SBS6 bewijzen dat Nederland er ook klaar voor is.

Nou heb je de poppen aan het dansen / Spitting Image (SBS6)
SBS6 komt in het voorjaar met een Nederlandse variant op Spitting Image, het legendarische satirische Britse poppenprogramma uit de jaren 80 en 90.

Eva Jinek, Matthijs van Nieuwkerk, Humberto Tan, Gerard Joling, Rene Froger en nog veel meer andere BN’ers blikken in dit satirische poppenprogramma op een fijnzinnige, eigenwijze, emotionele en soms ook botte manier terug op de actualiteit, sport en alle roddel en achterklap van de afgelopen week. Dit alles met handpoppen die verdacht veel lijken op en klinken als de echte BN’ers.

Geen mening wordt geschuwd en de haat en liefde voor elkaar wordt niet onder stoelen of banken gestoken. Wekelijks een scherp humoristisch halfuurtje waarin tout bekend Nederland eindelijk zichzelf kan zijn en geen blad voor de mond neemt.

Bijdehandjes (SBS6)
Kinderen tussen de 5 en 10 jaar en dronken mensen spreken de waarheid. Niets is zo leuk als de eerlijkheid en spontaniteit van jonge kinderen. In Bijdehandjes daagt Jeroen van Koningsbrugge de jonge generatie uit met grappige dilemma’s en prikkelende vragen over het leven. Hij vraagt ze het hemd van het lijf over gewone dagelijkse dingen of bekende mensen van televisie.

De Meldkamer (SBS6)
Het realityprogramma De Meldkamer geeft een kijkje achter de schermen in de wereld van politiemeldingen, alarmcentrales en hulpverleners. Er komen zeer uiteenlopende meldingen binnen zoals gewelddadige overvallen, mishandeling, straatroof en inbraak. Met behulp van cameratoezicht, verborgen camerabeelden en geluidsmateriaal probeert de politie de criminelen op te pakken, voordat het echt uit de hand loopt.

Zoo (SBS6)
In deze Amerikaanse hitserie Zoo komt het dierenrijk in opstand tegen de mensheid. Na jaren van onderdrukking, is de maat vol. De dieren zijn het zat om door mensen te worden opgesloten, getemd, gegeten of te worden gedood voor vermaak. Het is nu de taak van een team van uiteenlopende experts, onder wie een zoöloog,  journalist, safarigids en een geheim agent, om uit te zoeken hoe de golf van geweld kan worden gestopt, voordat de mensheid het onderspit delft.

NET5 moet meer een mannenzender worden volgens Peter Lubbers, directeur Televisie van SBS Broadcasting. De zender moet aantrekkelijker worden voor mannelijke kijkers. Volgens de topman is de verhouding onder de Net5-kijkers nu 70 procent vrouwen en 30 procent mannen. Dat moet minimaal 60-40 worden. Boomsma kan daar bij helpen.

Boomsma nieuw gezicht van Net5 en presentator van The Island
SBS heeft Arie Boomsma weggehaald bij de publieke omroep KRO-NCRV. Boomsma wordt naast volkszangers Nick en Simon bij SBS6 een nieuw gezicht van de familiezender. Vanaf 1 januari 2016 gaan beide partijen een intensieve samenwerking voor meerdere jaren aan.

Arie zal begin 2016 voor het eerst te zien zijn bij Net5 als presentator van ‘The Island’. In dit nieuwe tv-programma gaat een groep Nederlanders de ultieme survivaluitdaging aan op een verlaten eiland.

Linda TV (Net5)
Linda TV krijgt ook een plekje op Net5. Daarin zijn de leukste webvideo’s van het onlangs door Linda de Mol gelanceerde internetkanaal volgend jaar wekelijks te zien.

Six Degrees (Net5)
Volgens de theorie ‘six degrees of separation’ is iedereen op deze aardbodem aan elkaar verbonden  in maximaal zes stappen. Via zes vrienden van vrienden ben je bijvoorbeeld verbonden aan Julia Roberts of Obama. In het nieuwe Nederlandse Net5-programma test een bekend duo deze theorie door de hele wereld af te reizen. Ze kijken of ze in zes stappen van een wildvreemd persoon, die op een afgelegen plek zoals een gebergte in Nepal of de Sahara wordt geselecteerd, naar een vooraf gekozen internationaal bekende ster kunnen komen. En dit alles moet binnen een week…

Net5 Exclusief (Net5)
In het nieuwe programma Net5 Exclusief worden in het buitenland bekende Nederlanders geïnterviewd en Nederlanders die op het punt staan internationaal door te breken. De sterren vertellen openhartig over hun leven, zowel op het zakelijke vlak als op privégebied.

Criminal Minds: Beyond Borders (Veronica)
De spin-off Criminal Minds: Beyond Borders is in het voorjaar van 2016 te zien en gaat over een gespecialiseerde divisie van de FBI die zich bezighoudt met misdaden en gevaren in het buitenland waarbij Amerikanen zijn betrokken. Of het nou gaat om ontvoeringen, moorden of valse beschuldigingen van misdaden, de agenten zetten alles op alles om de criminelen in het buitenland te identificeren en ook over de grens voor veiligheid te zorgen.

S1.tv
Afgelopen donderdag is ook S1.tv gelanceerd, de nieuwe online tv-zender die zich met webseries van jonge videomakers richt op millennials. De tv-zenders Net5, Veronica en SBS9 gaan samenwerken met het non-lineaire S1.tv om zo over en weer kruisbestuiving te realiseren. [Radiowereld.NL]