Column Patrick Kicken: De vrijdagmiddag bij BNR Nieuwsradio

Op de laatste vrijdag van de maand april was ik te gast bij Wilfred Genee op BNR nieuwsradio. Hij doet daar ‘s middags een live radioshow vanaf de hoogste verdieping van het Hilton hotel aan de haven van Amsterdam, met prachtig uitzicht over de hoofdstad. Ik kwam daar even praten over de podcasts die ik doe en of ik het radiomaken mis.

Als je wil weten wat ik bij Wilfred gezegd heb moet je de podcast maar even checken; veel interessanter vind ik het om met je te delen wat me daar opviel en wat jij als radiomaker of radiofan er wellicht van kunt opsteken.

Allereerst is de locatie natuurlijk top. Alhoewel ik moet zeggen dat de (voornamelijk buitenlandse) bezoekers van de Sky Lounge bar waar de locatieshow plaatsvindt weinig oog voor de liveuitzending hadden (‘is this some kind of talkradio here?’). Sowieso ligt de tijd dat mensen warm liepen voor een locatie-uitzending van radio en zelfs televisie ver achter ons. Maar de sfeer daar levert duidelijk een plus op voor het energieke radioprogramma.

Wat ik goed vond is dat, naast de broodnodige BNR branding die niet te missen was, overal op de tafels een A4’tje lag waarop voor bezoekers precies te zien was wie en wat er te gast was die middag en hoe laat. Lees hier de complete column