Docu over vijf jongeren die zich geen man én geen vrouw voelen

“Ben jij een man of ben je een vrouw?” Deze vraag krijgen de vijf jongeren uit de documentaire ‘Genderbende’ dagelijks voorgeschoteld. De docu vertelt het verhaal van vijf jonge mensen die zich geen man én geen vrouw voelen, maar iets daartussenin. De docu Genderbende is dinsdag 30 mei te zien om 21.50 uur op NPO 3.

Docu over vijf jongeren die zich geen man én geen vrouw voelen De tweeling Anne en Lisa, Lashawn, Selm en Dennis zijn het erover eens dat hun geslacht geen bepalende factor is voor hun identiteit.

Of, zoals Lisa het in de documentaire ‘Genderbende’ formuleert: “Ik ben trots op wie ik ben, alleen ik voel me zowel mannelijk als vrouwelijk. Of zowel niks als alles”.

De vijf genderneutrale personages in de docu laten de kijkers nadenken over onze, soms zo, rigide samenleving en bieden een moment van reflectie. In hoeverre ben jij 100% man of 100% vrouw? [Radiowereld.NL]