Vlaanderen: Veranderingen in de ochtend bij Qmusic en Joe

Zowel Qmusic als Joe in Vlaanderen staan aan de vooravond van veranderingen in de ochtend. Onlangs maakte Heide van Tielen, één van de drie ochtendpresentatoren van Qmusic, bekend zwanger te zijn en daarom te stoppen. Deze week is ook Anke Buckinx van Joe voor het laatst te horen.

Vlaanderen: Veranderingen in de ochtend bij Qmusic en Joe Van Tielen presenteert samen met Sam de Bruyn en Wim Oosterlinck de dagelijkse ochtendshow op Qmusic.

Eind vorige maand kwam ze met een verrassing voor de luisteraars en haar collega’s. Ze is zwanger van haar eerste kindje.

In plaats van met zwangerschapsverlof te gaan heeft ze besloten om haar carrière een geheel andere wending te geven en stopt daarom met radio.

Ik werk nu 11 jaar bij de radio en ik heb dit elke dag met hart en ziel gedaan”, aldus Van Tielen op Instagram. “Ik heb beslist dat dit het ideale moment is voor iets nieuws in mijn leven. Daarom neem ik met een warm hart en heel veel goede herinneringen voor de zomer afscheid van Qmusic. Ik hou jullie uiteraard graag op de hoogte van nieuwe plannen zodra die concreet worden, maar voorlopig ga ik me 100 procent concentreren op het nieuwe leven dat in mijn buik groeit!

Of Van Tielen in de ochtend vervangen gaat worden op Qmusic is nog niet bekend.

Ook Anke Buckinx is momenteel zwanger. Zij presenteert samen met Sven Ornelis de dagelijkse ochtendshow op zusterstation Joe. Dit nieuws werd een half jaar geleden al bekendgemaakt, maar deze week is ze voor het laatst te horen op de radio.

In tegenstelling tot Van Tielen is het wel de bedoeling dat Buckinx terugkeert op de radio. De komende maanden wordt zij vervangen door Kürt Rogiers. Voor hem betekent het na vier jaar een comeback op de radio en ook nog eens met zijn oude partner in crime. In het verleden presenteerde Rogiers namelijk zes jaar lang samen met Ornelis de ochtendshow op Qmusic.

Kürt en ik ‘go way back’, dus het is fijn om een reünie met hem te houden de komende maanden”, aldus Ornelis. “Natuurlijk ga ik Anke missen in de ochtend, maar ik wens haar vooral een zorgeloze periode toe waarin ze kan genieten van de geboorte van haar zoon. We gaan haar ook niet zomaar laten gaan: vrijdag organiseren we nog een heuse babyshower in de ochtend tussen 6 en 9 uur.” [Radiowereld.NL]