Henry Schut: Langs de Lijn met Hugo Borst allerhoogste

Radio- en tv-presentator Henry Schut ziet het wekelijks presenteren van ‘Langs de Lijn’ met Hugo Borst op NPO Radio 1 als het allerhoogste dat hij heeft bereikt. Dit stelt hij in een interview met Veronica Magazine. “Het is zo geweldig leuk.”

Henry Schut: Langs de Lijn met Hugo Borst allerhoogste Schut is sinds 2005 verbonden aan het sportprogramma op NPO Radio 1. Sinds 2014 is hij vaste presentator van de zondagse editie.

Ondanks dat de meeste mensen Schut kennen als presentator van Studio Sport en het Sportjournaal op televisie, begon hij als klein jongetje met radio. “Ik vond radio als klein kind al magisch”, aldus Schut in Veronica Magazine. “Dan ging ik deejays op mijn kinderkamer na-apen met een cassetterecorder.”

Daarop volgde een piratenzender. “Draaide ik verzoeknummers en dan belden elke avond dezelfde tien mensen uit het dorp.” Toen hij op de School voor Journalistiek zat, kwam er steeds meer interesse voor televisie en journalistiek bij Schut. “Maar de liefde voor radio is altijd gebleven.” [Radiowereld.NL]
Foto: video still Youtube