NPO radiostations presenteren op Koningsdag: Samen Oranje

Op Koningsdag is op NPO Radio 1, 2, 4 & 5, NPO 3FM en NPO FunX van 07.00 tot 19.00 uur muziek van eigen bodem te horen. Onder de gezamenlijke noemer ‘Samen Oranje’ geven ook de publieke zenders artiesten en musici van eigen bodem een steuntje in de rug nu door de coronacrisis hun optredens komen te vervallen.

NPO radiostations presenteren op Koningsdag: Samen Oranje De themadag op maandag 27 april is bij de NPO ook een symbool van eenheid: ‘saamhorigheid houdt Nederland bij elkaar in deze tijd’.

Tieltallen radiozenders in Nederland doen mee aan de actie, commercieel en publiek, landelijk, regionaal en lokaal. De deelnemers kunnen op geheel eigen wijze invulling geven aan deze dag. De stations staan in elk geval van 07.00 tot 19.00 uur in het teken van Nederlands product.

NPO Radio 1
Op NPO Radio 1 zijn de reguliere nieuws- en actualiteitenprogramma’s te horen, waarbij de muziek van 07.00 tot 19.00 uur compleet van eigen bodem komt.

NPO Radio 2
Op Koningsdag staat De Grote Bonanza volledig in het teken van Nederlands product. Na 19.00 uur gaat NPO Radio 2 door met het Koningsdagfestival op zender en online, met live optredens van Nederlandse artiesten als Jacqueline Govaert, DI-RECT en Suzan & Freek.

NPO 3FM
Vanaf 00.00 uur is op NPO 3FM  24 uur Nederlands product te horen. En Frank van der Lende houdt tussen 18.00 en 19.00 uur ook een Singlefeestje waarbij luisteraars muziek van Nederlandse artiesten kunnen aanvragen.

NPO Radio 4
NPO Radio 4 heeft op Koningsdag vanaf 00.00 uur een etmaal lang aandacht voor klassieke muziek van Nederlandse musici, ensembles of componisten. Speciaal voor deze dag heeft Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki de compositie Tune-in geschreven. Dit werk, gespeeld door hoboïste Dorine Schoon, is op Koningsdag de programma-tune bij alle uitzendingen van NPO Radio 4.

NPO Radio 5
Op NPO Radio 5 is van 07.00 uur tot middernacht muziek van eigen bodem te horen. In de uren van Omroep Max kan de luisteraar op Koningsdag familie en vrienden verrassen met hun persoonlijke boodschap tijdens het radio-defilé.

NPO FunX
Op NPO FunX kunnen luisteraars tussen 07.00 en 19.00 uur hun favoriete Nederlandse artiesten steunen door een nummer aan te vragen. Elk uur vertelt ook een Nederlandse artiest zelf wat zijn of haar ultieme ’NL-tune’ is.

‘Samen Oranje’ is een gezamenlijk initiatief van veel radiostaitons waaronder Radio 10, Sky Radio, Radio Veronica, NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO FunX, 100% NL, Slam, Kink, Qmusic en publieke lokale en regionale zenders. De radiostations geven artiesten en musici uit Nederland een steuntje in de rug nu hun optredens komen te vervallen. Op Koningsdag, maandag 27 april, geeft elke zender op eigen wijze invulling aan deze themadag waarbij het Nederlands product centraal staat. [Radiowereld.NL]